Sushi
8 stykker
- 2 ½ dl japanske sushi ris
- 2 spsk. riseddike
- 1 mellemstor chilensk Hass avocado, skrællet og skåret i tynde skiver på langs
- 3 spsk. wasabipasta
- 125 g laks (fortæl fiskehandleren, at det er til sushi)
- 125 g agurk, skrællet og skåret i tynde skiver
- syltet ingefær til servering
- 1 sushimåtte (kan købes i de fleste supermarkeder og asiatiske forretninger)
- 1 ark plastfolie, som er skåret i samme str. som sushimåtten
Tilberedning
- Skyl risene flere gange, indtil vandet er klart. Hæld vandet fra.
- Bring risene i kog med 3 dl vand.
- Skru ned for varmen og lad simre ved svag varme i 10-12 minutter.
- Stil til side og lad trække i 10 minutter.
- Tilsæt eddiken og rør rundt.
- Læg halvdelen af avocadostykkerne på plastfolien fra venstre til højre. Stil til side.
- Spred afkølet ris ud på sushimåtten i ca. 1 cm tykkelse.
- Opløs 1 spsk. wasabi med 1 spsk. vand, og spred i et jævnt lag over risene.
- Læg laks, agurk og resten af avocadostykkerne ovenpå den risdækkede sushimåtte.
- Rul forsigtigt sammen til en rulle (uden at rulle enden af måtten ind i rullen).
- Fjern måtten, og læg rullen hen over avocadostykkerne på plastfoliestykket.
- Fjern plastikken og pres forsigtigt avocadostykkerne rundt om rullen.
- Skær stykker af rullen med en tynd, skarp kniv til 8 stykker.
- Server med soja, ingefær og den resterende wasabi.