Hvid hvede er en særlig hvedesort, der, ligesom fuldkornsmel, formales med skaldele og kim. Hvid hvedemel er således 100% fuldkornsmel, men er, til forskel fra fuldkornsmel, en lys og fin mel, som giver brødet struktur og smag, der minder om almindeligt hvedebrød.
8-10 stk
Ingredienser:
- 50 g gær
- 40 g olie
- 4½ dl håndvarmt vand
- 2 tsk sukker
- 2 tsk groft salt
- 5 ½ dl durummel
- 5 ½ dl hvid hvedemel
- Olie til pensling
- ½ løg
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i en skål med olie og håndvarmt vand
- Rør sukker og salt ud i vandet
- Tilføj lidt ad gangen durum og hvedemel og ælt til en jævn og klæbrig dej.
- Dæk skålen med plastfolie og lad dejen stå et lunt sted i ca. ½ time.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Del dejen i 8 stykker og form dem til boller.
- Tryk bollerne flade. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
- Tryk fordybninger i bollerne med en finger, pensl med olie og fordel løgringe på bollerne.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader i 20-25 min. til de er gyldne.