Den fine, franske skaldyrsret 'Moules Marinières' med dampede blåmuslinger i grønsagssuppe, er vinterens populære delikatesse. Nyd den med hvidløgsbrød, friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, eller med pommes frites, som man gør det i Belgien.

Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Til retten hører naturligvis hvidvin, fx Mouton Cadet Bordeaux Blanc, der med sin lette, friske citrussmag og frugtaroma passer perfekt til skaldyr.

Opskrift: 2 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 stort løg
  • 1 pastinak i små tern
  • 1 stor gulerod i små tern
  • 1 porre i små tern
  • 1 æble i små tern
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 1 par drys peber
  • Ca. 3 dl kokosmælk
  • 1 mellemstor ingefærknold i tynde skiver

Sådan gør du

  • Fjern skægtrævlen fra muslingerne, og rens og skrub dem grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden under rindende vand
  • Kassér knuste muslinger
  • Kassér åbne muslinger, der ikke hurtigt lukker sig, når de bankes mod bordkanten
  • Svits grønsager og æbletern ved høj varme i en gryde med olien
  • Så snart grønsagerne begynder at tage farve, tilføjes karry og peber
  • Hæld kokosmælken over uden at skrue ned for varmen
  • Når mælken koger, hældes blåmuslingerne i
  • Læg tyndt skårne skiver af ingefær øverst
  • Læg låget på, og damp muslingerne i 5-7 minutter ved høj varme. Løft ikke låget undervejs.
  • Når det damper under låget, er muslingerne åbne og færdige. Er der muslinger, der endnu ikke har åbnet sig, så kassér dem. Fortsætter du med at koge dem i håbet om, at de åbner sig, så risikerer du, at de bliver seje og mister deres smag
  • Smag suppen til med lidt salt

Servering

Servér muslingerne i suppen med friskhakket persille, hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, Aioli. Alternativt kan muslinger serveres à la Moules et Frites med sprøde ovnstegte pommes frites, som man gør det i Belgien.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^