Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 4-500 g mørksej u/skind
- 1 rødløg, ca. 50 g
- 2 æg
- 1 spsk mel
- 1 spsk sambal oelek
- 1-2 spsk fiskesauce
- 100 g grønne bønner
- ¼ bundt basilikum
- 2 spsk vegetabilsk olie
Spidskålssalat mm.:
- 1 spidskål
- ¼ ananas
- 20 g saltede peanuts
- 1 dl sød chilisauce
- 2 lime skåret i ½
- Mynte, drys
- 300 g jasminris, kogte
Sådan gør du:
- Blend fisken med æg, mel, sambal oelek og fiskesauce.
- Snit bønnerne og rødløget fint, og snit basilikummen groft. Vend det hele i fiskefarsen.
- Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil gyldne.
- Snit spidskålen, og skær ananassen i små stykker. Vend det med 1 spsk chilisauce og drys med peanuts.
- Anret med salat og ris og servér med lime og sød chilisauce.
Tip: Fisken kan hakkes groft med en kniv i stedet for at bruge blender.
Foto: Landbrug & Fødevarer.
Opskrift: Fiskebranchen.