Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative.

Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Tarte Aux Pommes

Ingredienser til butterdejen:

  • 125 gram blødt smør
  • 2 spsk. flormelis
  • 250 g mel
  • En knivspids salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. vand

Ingredienser til æblemosfyldet:

  • ½ kg. Pink Lady æbler
  • 60 g smør
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl vand

Ingredienser til marcipanfyldet:

  • 60 g flormelis
  • 1 æg
  • 120 g malede mandler
  • 1 tsk majsmel
  • 2 dråber mandelessens

Ingredienser til tærtetopping:

  • ½ kg Pink Lady æbler

Glasering:

  • 25 g smør
  • 3 spsk. abrikosmarmelade


Tilberedning af butterdej:

  1. Sigt flormelis over blødt smør i en skål og ælt med mel og salt. (For at kunne få en smidig og sammenhængende dej, skal smørret være blødt. Er den hentet direkte fra køleskabet, så kan den blødgøres på 10 sekunder i mikroovn).
  2. Bland ægget i og tilføj 2 spsk. vand, så dejen hænger sammen.
  3. Form dejen til en kugle og lad den hæve i ½ time.

Tilberedning af æblemosfyldet:

  1. Skræl 1/2 æbler og skær dem i små stykker.
  2. Smelt smør i gryde og tilføj vand, vaniljestang og æbler.
  3. Lad det simre til æblerne er bløde og kan moses.
  4. Fjern gryden fra blusset og lad massen afkøle.

Tilberedning af marcipanfyldet:

  1. Sigt flormelis i det bløde smør sammen med flormelis og mandelessens.
  2. Pisk ingredienserne.
  3. Tilføj ægget og pisk sammen til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.
  4. Rør de malede mandler, majsmel og salt i, til fyldet er en jævn masse.

Samling af tærten:

  1. Smør en tærteform (25 cm).
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord.
  3. Læg den udrullede dej i tærteformen, tryk den forsigtigt på plads, så den dækker bund og sider, og fjern overskydende dej fra kanten.
  4. Prik dejens bund godt igennem med en gaffel, og sæt den til afkøling i køleskabet.
  5. Mens tærtebunden afkøles, så fjern kærnehuse fra ½ kg æbler, og skær dem i smalle både (ca. 4 mm).
  6. Tag tærtebunden ud af køleskabet og læg æblebådende, så de overlapper hinanden lidt, langs tærtens kant.
  7. Fordel æblemosen jævnt, og top med marcipanfyldet.
  8. Læg resten af æblebådende i rundkredse på tærten.
  9. Opvarm ovnen til 200C, og bag tærten i cirka 30 minutter til æblestykkerne er gyldenbrune.
  10. Varm marmeladen op ved svag varme til den er flydende, og pensl derefter æblerne til de er blanke.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^