Server saucen i et lille glas. Det gør det visuelle udtryk endnu mere delikat.

Opskrift: Filet mignon med rodfrugter og pebersauce 

Stykker af den møreste oksemørbrad med vinterrodfrugter som gulerod, persillerod, rødbede og pastinak og en herlig pebersauce.

(1900 kJ / 460 kcal per portion)

4 portioner

Ingredisenser

  • 750 g oksemignon eller roastbeef af tykstegsfilet
  • Becel flydende
  • Salt og peber
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1½ dl. hønsebouillon
  • 2 dl Cremefine til Madlavning 7%
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 1 kg blandede rodfrugter, fx gulerod, persillerod, rødbede og pastinak
  • 1 helt hvidløg
  • 2 rosmarinkviste

Opskrift

Saucen:

  • Halver og rens peberfrugterne og tryk dem flade.
  • Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet er mørkt og bobler op.
  • Læg dem til afkøling og træk skindet af.
  • Sauter skalotteløgstykkerne i Becel, til de er klare, tilsæt hvidvin og kog ind til det halve.
  • Kom peberfrugt og bouillon ved og lad det koge i 10 minutter, til peberfrugterne er godt møre.
  • Blend saucen med Cremefine og lad den koge godt igennem.
  • Smag til med balsamico, salt og peber.


Rodfrugterne:

  • Gør rodfrugterne i stand, skær dem i grove stykker og pil hvidløgene
  • Læg rodfrugter og hele hvidløg i en bradepande.
  • Læg rosmarinkviste ved, krydr med salt og peber og dryp lidt Becel over.
  • Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.


Oksemignon:

  • Brun kødet i Becel og krydder med salt og peber.
  • Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  • Brug et stegetermometer. Stegen er rosa ved ca. 60 grader.
  • Lad kødet hvile i 10 min., inden du skærer det i skiver.


Server med pebersauce og bagte rodfrugter.







Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^