Oksekødsfarserede tomater
Oksekødsfarserede tomater 

Oksekødsfarserede tomater med krydrede courgetter på salatbund - 4875 kJ/ 1160 kcal.

opskrift fra Kostkompagniet

Oksekødsfarserede tomater

 • 270g magert oksefars (anden mager fars kan også bruges)

 • 1 fed presset hvidløg

 • 1 tsk frisk finthakket timian

 • 2 meget fintrevne gulerødder

 • salt og peber fra kværn

 • 4-6 tomater


 • Rør farsen sammen. Skær en tynd skive af tomaten i den ene ende (så de kan stå uden at vælte) og en lidt tykkere i den anden ende, så kernerne kan tages ud. Fyld oksefarsen i. Bag dem i ovnen på bagepapir ved 200C i ca. 25 min

  Krydrede courgetter på salatbund
 • 1 spsk olie

 • 1 spsk citronsaft

 • 1 spsk meget finthakket frisk timian

 • 1 fed presset hvidløg

 • 1 tsk. stødt koriander

 • 2 courgetter

 • salat i passende mængde og stykker, skyllet og afdryppet


 • Skær courgetterne i kvarter. Bland de øvrige ingredienser og vend courgetterne grundigt rundt i marinaden og over på en ovnfast fad foret med bagepapir og med skrællen nedad. Bages i ovnen ved 200C i ca. ½ time eller til de er møre og gyldne. Anret salaten på et fad og læg de bagte courgetter på – glem endelig ikke væden fra courgetterne, som dryppes ud over salaten.
  Det gælder om at få al saft og kraft med!

  Kartofler
  Hertil 5 kartofler på str. med æg kogt eller ridset diagonalt og bagt i ovnen i ca. 40 min. Pensel dem evt. med væden fra de oksekødsfarserede tomater og drys med salt og peber.
  Opskrifter & råvarer
  Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

  Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

  Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Lakridshåndværk i Bagsværd 

  Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

  Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

  Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

  Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Lakridsispind med chokoladeovertræk 

  Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Teboller fra Thy  

  Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

  Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

  Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

  Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

  Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

  Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

  Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

  I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

  Læs mere
  Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
  Nyhedsbrev
  Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
  Nye Bøger
  Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

  Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

  Læs mere
  Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

  Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

  Salater kan sammensættes af lige præcis de…

  Læs mere
  Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

  Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

  Læs mere
  Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

  Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

  Læs mere
  ^