Til 6-8 personer
Havredej ingredienser
- 135 g havregryn, blendet til mel
- 75 g mandelmel
- 75 g rismel
- 5 spsk kartoffelmel
- ½ tsk havsalt
- 150 g smør, skåret i tern
- 5 spsk koldt vand
Fyld ingredienser
- 1 lille hokkaidogræskar eller butternutsquash
- 3 spsk olivenolie
- 3 kviste timian, kun bladene
- ½ tsk stødt kanel
- 2 løg, skåret i tynde skiver
- 3 fed hvidløg, knust
- 2 store håndfulde grønkål eller spinat, stilkene fjernet
- 1 tsk æblecidereddike
- 3 mellemstore økologiske æg
- 2½ dl mælk eller plantedrik efter eget valg
- 200 g feta, smuldret
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1 håndfuld valnødder
- havsalt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180° og læg bagepapir i en bradepande.
- Bland havremel, mandelmel, rismel, kartoffelmel og salt i en stor skål. Kom smørret i og smuldr det i melet med fingrene, til det ligner groft rasp. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml blandingen til en dej. Vend den ud på en meldækket overflade og form den til en tyk skive. Hvis den smuldrer for meget, kan du tilsætte yderligere 1-2 spiseskefulde vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter. Lav fyldet imens.
- Skræl græskarret og skær det i 1-2 cm tykke både. Læg dem i bradepanden og stænk dem med 1 spsk af olivenolien. Drys timian, kanel og 1 nip salt ud over og vend græskarstykkerne i det. Bag dem i cirka 20 minutter, eller til bådene begynder at få farve og blive møre.
- Varm imens resten af olien på en pande over middel varme og stir-fry løg og hvidløg i 10 minutter, til de er transparente og møre. Skru ned til lav varme og lad dem karamellisere i 20 minutter, til de er gyldne – tilsæt eventuelt lidt vand, hvis det er nødvendigt. Hak grønkålen eller spinaten groft og kom den på panden. Lad den falde sammen i 1 minuts tid, og rør derefter æblecidereddiken i. Drys med salt og peber og lad det simre i 1 minut mere, før du sætter det til side.
- Læg den afkølede dej mellem 2 ark bagepapir og rul den ud til en grov cirkel, der er cirka 5 mm tyk. Flyt den forsigtigt over i en 28 cm tærteform og tryk dejen ind mod formens sider. Skær overskydende dej væk og tryk den sammen, hvis der er huller. Prik dejen med en gaffel. Sæt fadet i ovnen og bag bunden i 10 minutter.
- Pisk imens æg og mælk sammen i en stor skål. Smuldr fetaen i og tilsæt chiliflager.