Bogen Green Kitchen: Quick + Slow er meget mere end en samling opskrifter. Her får man både tips til prepping og til ting, og en masse bud på tvists i forhold til årstiderne med forslag til alternative ingredienser.

Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål 

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen, til retter der kræver lidt mere tid - men er det hele værd! Og med dem har man jo også en god undskyldning for at hygge sig i køkkenet.

Fra bogen bringer vi her opskriften på den lækreste græskarquiche med karamelliserede løg.

Til 6-8 personer

Havredej ingredienser

  • 135 g havregryn, blendet til mel
  • 75 g mandelmel
  • 75 g rismel
  • 5 spsk kartoffelmel
  • ½ tsk havsalt
  • 150 g smør, skåret i tern
  • 5 spsk koldt vand

Fyld ingredienser

  • 1 lille hokkaidogræskar eller butternutsquash
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian, kun bladene
  • ½ tsk stødt kanel
  • 2 løg, skåret i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 2 store håndfulde grønkål eller spinat, stilkene fjernet
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 3 mellemstore økologiske æg
  • 2½ dl mælk eller plantedrik efter eget valg
  • 200 g feta, smuldret
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 håndfuld valnødder
  • havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180° og læg bagepapir i en bradepande.

  • Bland havremel, mandelmel, rismel, kartoffelmel og salt i en stor skål. Kom smørret i og smuldr det i melet med fingrene, til det ligner groft rasp. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml blandingen til en dej. Vend den ud på en meldækket overflade og form den til en tyk skive. Hvis den smuldrer for meget, kan du tilsætte yderligere 1-2 spiseskefulde vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter. Lav fyldet imens.

  • Skræl græskarret og skær det i 1-2 cm tykke både. Læg dem i bradepanden og stænk dem med 1 spsk af olivenolien. Drys timian, kanel og 1 nip salt ud over og vend græskarstykkerne i det. Bag dem i cirka 20 minutter, eller til bådene begynder at få farve og blive møre.

  • Varm imens resten af olien på en pande over middel varme og stir-fry løg og hvidløg i 10 minutter, til de er transparente og møre. Skru ned til lav varme og lad dem karamellisere i 20 minutter, til de er gyldne – tilsæt eventuelt lidt vand, hvis det er nødvendigt. Hak grønkålen eller spinaten groft og kom den på panden. Lad den falde sammen i 1 minuts tid, og rør derefter æblecidereddiken i. Drys med salt og peber og lad det simre i 1 minut mere, før du sætter det til side.

  • Læg den afkølede dej mellem 2 ark bagepapir og rul den ud til en grov cirkel, der er cirka 5 mm tyk. Flyt den forsigtigt over i en 28 cm tærteform og tryk dejen ind mod formens sider. Skær overskydende dej væk og tryk den sammen, hvis der er huller. Prik dejen med en gaffel. Sæt fadet i ovnen og bag bunden i 10 minutter.

  • Pisk imens æg og mælk sammen i en stor skål. Smuldr fetaen i og tilsæt chiliflager.
  • Læg halvdelen af løg- og kålblandingen på den bagte quichebund og fordel græskarskiverne jævnt ovenpå (hvis der bliver nogen tilovers, kan de fint bruges i en lækker salat eller i en sandwich).

  • Hæld æggeblandingen over og læg resten af kål- og æggeblandingen ovenpå.

  • Hak valnødderne groft og drys dem over quichen.

  • Bag den i 35-40 minutter, til den er gylden. Servér den varm med en frisk, syrlig salat til.

Titel: Green Kitchen Quick + Slow
Forfatter: David Frenkiel & Luise Vindahl
Forlag: Politikens Forlag
Køb bogen:Køb bogen hos din lokale boghandler, eller bestil den på nettet

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Kold æblekage: Sådan laver du den perfekte æblekage med flødeskum og makroner
Opskrifter & råvarer
Gammeldags kold æblekage med flødeskum 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang' 

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin inspirerende bog 'Stærk…

Læs mere
Find inspiration i Ditte Julies kreative bagværk og holistiske tilgang til livet
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæsonoversigt for bær 

Ved at vælge bær, når de er i sæson, sikrer du, at de er på deres mest modne, saftige og næringsrige. Denne oversigt giver dig et overblik over, hvilke bær der er i sæson i løbet af året, så du kan planlægge dine sylte- og saftprojekter optimalt.

Fra de tidlige forårsbær til de sene efterårsbær,…

Læs mere
Snegle med blåbær er den perfekte snack på en regnfuld dag.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsnegle - Stor smag med sæsonens bær 

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Sådan kan du lave forfriskende blåbærsaft der kombinerer smagen af citron og rosmarin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft med et twist af citron og rosmarin 

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^