Læskende lækre smoothies 

Smoothies er bløde og cremede frugtdrikke, nemme at tilberede, og et rigtig godt bud på et skønt, sundt og mættende mellemmåltid. Opfind din egen favorit med de frugter, bær og grøntsager, du holder allermest af.

Server dine smoothies i høje, slanke glas, og pynt dem med frugtstykker, appelsinskive, druer eller stjernefrugt. Frys eventuelt frugtstykker og brug dem i stedet for isterninger.

Blueberry Beloved
Blåbær-hindbær smoothie

  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • en god håndfuld blåbær
  • en god håndfuld frossen hindbær *
  • en moden banan
  • knust is
  • 2 tsk. akaciehonning
  • Frisk mynte


Raspberry Refresh
Hindbær smoothie

  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • 1 dl. appelsinjuice
  • en god håndfuld frossen hindbær *
  • en moden banan
  • knust is
  • 2 tsk. akaciehonning


Mango Mysterious
Mango, kokos og annanas smoothie

  • en mango
  • ¼ ananas
  • 1 dl. kokosmælk
  • knust is
  • en moden banan


Rhubarb Rascals
Rabarber & jordbær smoothie

  • korn fra 1 vanillestang
  • 200 g rabarber
  • en god håndfuld frossen jordbær *
  • 2 dl. sukker
  • 1 dl vand
  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • knust is
  • en moden banan


Rens og snit rabarberstilkene i mindre stykker. Hæld vand, sukker og korn fra vaniljestangen i en gryde. Bring sukkerlagen i kog under omrøring, og lad det koge et par minutter. Tilføj rabarber, rør og lad massen afkøle. Når kompotten er afkølet, blendes den sammen med banan, yoghurt, og knust is.

Banana Bliss
Jordbær-banan smoothie

  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • en moden banan
  • 50 g. frosne jordbær*
  • knust is
  • 1 tsk. honning

* Husk: Kog frosne bær inden de anvendes i smoothies
Man kan med mellemrum læse, at hindbær har været inficeret med bakterier, som har forårsaget ’Roskildesyge’ med diarré og opkastning.  Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne at man koger frosne bær i mindst 1 minut, hvis de fx bruges i smoothies og desserter eller som kagepynt.

Kogning af bærrene dræber virus som leverbetændelse eller norovirus, der kan give 'Roskildesyge'. Kog evt. en portion, som rækker til et par dage og opbevar det i køleskabet.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^