Lamme hot pot

Lamme hot pot 

Smagsfuldt og magert lammekød i rødvin, krydret med kanel, spidskommen, saftige svesker og abrikoser. Her får du endnu en af Tina Scheftelowitz skønne opskrifter ...

Smagsfuldt og magert lammekød simrer i rødvin, krydret med kanel, spidskommen, saftige svesker og abrikoser. Hertil quinua med gurkemeje, paprika og mandler samt en sprød salat.

Lamme Hot Pot
Opskriften er udviklet af <link _top>Tina Scheftelowitz

Ingredienser
● 6-700 g lammebov, uden sener og fedt
● 100 g løg
● 2 fed hvidløg
● 1 spsk olivenolie
● ½ tsk stødt cayennepeber
● 1 spsk stødt spidskommen
● ½ tsk stødt kanel
● ca. 7 dl rødvin
● 100 g svesker uden sten
● 100 g tørrede abrikoser
● salt

Quinua
● 4 dl hel quinua
● 7 dl vand
● 1 tsk paprika, kan udelades
● ½ tsk gurkemeje, kan udelades
● 30 g mandler
● salt

Tilbehør
● salat af grøntsager efter eget valg
● evt. hakket frisk mynte eller anden krydderurt
● dressing af fx honning og æbleeddike i forholdet 1:2
● salt
● evt. chilisauce

Tilberedning af Gryderet
Fjern så meget fedt som muligt fra kødet. Skær det i terninger på 2 x 2 cm. Skær løg i terninger og hak hvidløg fint eller pres det. Steg løg og hvidløg i olie i nogle minutter. Tilsæt kød og cayenne, spidskommen og kanel og brun godt. Tilsæt vin. Lad retten simre under låg i ca. 1 time, tilsæt de tørrede frugter og salt og kog videre i ca. ½ time til kødet er mørt, smag til.

Tilberedning af Quinua
Skyl quinuaen med koldt vand i en sigte. Kog den i vandet i en gryde under låg med paprika og gurkemeje ved svag varme i 10 minutter, tag af varmen, tilsæt salt, rør rundt, og lad gryden stå med låg i 10 minutter, gerne i længere tid så alt vandet bliver opsuget og kornet blødt og løskogt. Hak mandlerne og drys dem over den kogte quinua.

Tilberedning af <alat</strong>
Snit grønsagerne og hak mynten, bland dressingen. Vend grøntsager, dressing og salt, smag til og drys evt. med mynte.

Server lammeretten med varm quinua, salat og evt. chilisauce.

Tip
Brug gerne grove fiberrige grøntsager i salaten.

Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^