Lækkert grej til sommerens salater 

Grønne salater er let og lækker sommermad, der kan varieres i det uendelige. Et lille udvalg af sprøde grøntsager skåret i mundrette størrelser, friske krydderurter, en håndfuld sprøde kerner, lidt parmesan og en olie/eddike dressing på toppen, kan på et øjeblik blive et sundt og mættende måltid.

Fra Riviera Maison kommer det fine håndrivejern ’Just Say Cheese Cheese Grater’ (1), som består af rivejern og bakke i træ, så man praktisk og nemt kan rive osten ved middagsbordet. Den kugleformede olie- og eddikekande i glas fra Bloomingville (2) er ligeledes både praktisk og køn på spisebordet. Den stilfulde flaske har en lille indvendig kugleformet beholder til eddiken, som kan ses igennem den store beholder, også når den er fyldt med olie.

Salatbowls- og skåle

Fra den belgiske designvirksomhed SERAX kommer den antracitfarvede tang ’SERAX Tang Merci’ (3), som er perfekt som salatbestik og samtidig et flot match til deres stentøjsserie 'Meal x 3' (4), der rummer rustikke skåle i flere størrelser.

Stentøjsstellet ’Nordic Sand’ fra Broste Copenhagen (5), er ligeledes en serie med et smukt og rustikt udtryk. Serien rummer tallerkener, krus, kander og fade samt mindre bowls, som kan bruges til portion anretning af salaten, og rummelige skåle, når salaten serveres som tilbehør til en saftig bøf, grillet fisk eller kylling. 

Olie, eddike, kryddersalt, dressing, tapenade og pesto

Friske krydderurter, panderistede frø og nødder tilføjer, ligesom delikate dressinger, kryddersalt, tapenader og pesto, spændende og delikate smage til salaten. Prøv fx kryddersalt med tomat og basilikum eller grillet peberfrugt fra Le Cru (7), balsamico-, hindbær- eller mangoeddike fra Lie Gourmet (8), franske tapenader fra Délices Du Luberon Provence, mandeldressing fra Sindige Plantage, eller pesto med rucola og mandel og krydrede kikærter fra Nicolas Vahé. 

Opbevaring af grønne salater

Grønne salater er dejlige at have med på farten, både som frokost- og mellemmåltid. Opbevaring af salaten kan imidlertid være lidt af en udfordring, hvis man ikke har en rummelig og tæt beholder. Med ’Salad to go’ fra Sistema, får du en madkasse, der er særlig beregnet til salat. Kassen er inddelt i separate rum, så man har salaten for sig, ligesom fx salat topping i form af ristede nødder eller kerner, kan holde sig sprøde. Med ’Salad to go’ følger bestik inde i kassen samt separate rum til fx feta, kød eller fisk og til dressing.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^