Tråd kurve stabelbare House Doctor
Håndklædeholder by Wirth
Sæber Meraki
Hübsch - Se den nye kollektion
Kyllingetærte med rød karry og kokos
Redaktionen

At lave en delikat tærtedej er ingen sag, hvis man følger Gitte Værum Kristensens vejledning. Her bringer vi opskriften på kyllingetærte med rød karry og kokos.

”Jeg laver ofte en gryderet med denne basis. Den smager bare så godt, at jeg fik lyst til at lave en tilsvarende tærte!” skriver Gitte Værum Kristensen om inspirationen til denne skønne tærte brag i bogen 'Bag med Smag'.

Ingredienser til tærtedej 

 • 250 g mel
 • 125 g smør
 • ½ - 1 tsk salt
 • ½ dl vand

Ingredienser til fyld

 • 400 g kyllingebryst i sma terninger
 • 1 løg i terninger
 • 200 g grønne bønner
 • 1 rød peberfrugt i strimler
 • Salt og peber
 • Olie

Ingredienser til æggemasse

 • 2 æg
 • 3 dl kokosmælk
 • 1 spsk rød karrypasta
 • 1 tsk salt


Opskrift

 • Smørret smuldres i melet, og alt æltes hurtigt sammen. Hvis du bruger foodprocessor, puttes alle ingredienserne i skålen på én gang og køres ved højeste hastighed. Når dejen har samlet sig i en kugle, lægges den på en meldrysset bord og trykkes flad i cirkelform. Kan rulles ud lige efter, at den er æltet sammen. Det er faktisk det nemmeste.
 • Den fladtrykte dej drysses med lidt mel, rulles og trykkes på samme tid – rul i forskellige retninger. Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i tærteformen (28 cm i diameter) og trykkes forsigtig på plads. (Hvis du nu bare ikke kan enes med din kagerulle, kan du skære den kolde tærtedej i skiver, lægge dem tæt i tærteformen, trykke og presse skiverne sammen, så hele formen dækkes jævnt).
 • Lad den overflødige dej blive siddende ved kanten på ydersiden af formen. Prik dejen i formen grundigt med en gaffel i bunden, og også op ad siderne. Herefter skal dejen hvile på køl en time, ellers vil gluten i melet bevirke, at dejen trækker sig sammen. Et rigtig godt resultat får man, hvis formen står med dejen i til dagen efter, men mindre kan også gøre det. Har man travlt og skal bruge dejen.
 • Forbag den forede tærteform ved 200 grader i 30 minutter eller ved 190 grader i varmluft i 20 minutter.
 • Svits kyllingebrystet i olie på en stor pande. Efter et par minutter tilsættes grøntsagerne. Steg yderligere et par minutter og smag til med salt og peber. Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over og bag tærten i ovnen. Nar æggemassen har sat sig, er tærten færdig.

Tip!
Tærtedejen er nem at håndtere og man kan med fordel udskifte en tredjedel af melet med durummel, det giver en dejlig sprød bund.

Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som...

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomater - Sådan!

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Blandt tomatsæsonens absolut favoritserveringer er et herligt stykke smørrebrød med store stykker tomat og frisk gedeost.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Riviera Maison olie-/eddike

Riviera Maison olie-/eddike

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^