Fra Sandra Puglieses bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self> Kvinde, optimér din kost , bringer vi her opskriften på en skøn og hormonvenlig ret.
”Dette er en af mine favorit hverdagsretter, for den smager fantastisk, er nærende, og super nem at lave.”, skriver Sandra, og tilføjer: ”Det er i øvrigt en god måde at få brugt rester af krydderurter som f.eks. salvie, rosmarin, oregano og merian på. Jeg foretrækker den dog helt klart med salvie, eller som hér med salvie og rosmarin.”
Undlad evt. chili
Sandra tilføjer, at retten også smager skønt uden chili, hvilket kan være at foretrække for kvinder i overgangsalderen, fordi chili hos nogle kvinder, synes at aktivere hedeture.
Til 2 portioner
Tilberedningstid: 15 minutter hvis du har klargjorte krydderurter på køl.
• 2 kyllingebryster
• 3 spsk. olivenolie
• 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
• 1-2 røde chili, skåret i tynde skiver
• 1 stort bundt salvie, finthakket
• 6 kviste rosmarin, kun bladene
• 1 øko-citron, fintrevet skal
• Salt og friskrevet peber.
• Skær kyllingebrysterne over på tværs, så du får fire tynde skiver kylling. Krydr med salt og peber.
• Steg kødet i 1 spsk. olivenolie et par minutter på hver side til det er mørt og gennemstegt, men ikke tørt.
• Tilsæt hvidløg og chili og svits yderligere et minuts tid, til det begynder at brune. Tilsæt resten af olien og alle krydderurterne og svits et par minutter til de begynder at blive sprøde.
• Hæld krydderurteblandingen over kyllingen, riv citronskallen henover og servér.
Variation:
Du kan sagtens lave denne ret med f.eks. lammemørbrad, lammekoteletter, kalvekoteletter eller andet kød samt laks eller hvid fisk.
Om bogen:
Kategori: Opskrifter & råvarer
