Kylling i karry

Kylling i karry 

... og bladbede med tomatrelish4872 kJ/ 1160 kcal. ...

Kyllingen
1 kylling
vand
1 spsk. peberkorn
salt
2 løg i halve
4-5 laurbærblade
1 spsk. smør
2 spsk. mel
1 spsk. mild karry
2 tsk sukker / 1 spsk æblegele / ahornsirup
2 finthakkede gulerødder
500g groft hakket spinat (frisk eller frossen

Tag skindet af kyllingen og læg den i en gryde. Hæld vand på så det dækker, tilsæt løg, peber, salt og laurbær.
Kog kyllingen i 1 time og tag den op og pil kødet fra.
Skær det i mundrette stykker.
Brug 4 dl suppe til karrysaucen og gem resten til suppen i morgen.

Karrysauce
Smelt smørret i gryden, tilsæt karry og lad det lige brunes lidt i et par min.
Tilsæt så mel og rør rundt (det bliver ikke en traditionel smørbolle).
Tilsæt 4 dl af kyllingesuppen lidt ad gangen – rør hele tiden. Den seje konsistens vil knuse eventuelle mel klumper.
Smag saucen til med karry, salt og æblegele og evt. lidt reven løg i.
Vend gulerødder og spinat i og lad det mørne i saucen i 5-7- min.
Tilsæt så 270g af kyllingen.

Tomatrelish
2 finthakkede løg,
1 tsk olie,
1 fed presset hvidløg,
5 hakkede tomater uden kerner,
3 stængler finthakket bladselleri,
2 spsk æblegele/1 spsk sukker/ 1 spsk ahornsirup,
½ dl vineddike/ lys balsamico, 2 tsk st. koriander.
Sauter løget i olien til det bliver glasklart, tilsæt så hvidløget og sauter 1 min. Hæld resten af råvarerne ved og lad den simre i 20 min til relishen bliver sirupsagtig i konsistensen.

I denne middag er der ikke noget traditionelt kulhydrat i form af ris, pasta, osv. Til gengæld er der rigtig mange grøntsager, som er lige så mættende.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^