Kyllingen
1 kylling
vand
1 spsk. peberkorn
salt
2 løg i halve
4-5 laurbærblade
1 spsk. smør
2 spsk. mel
1 spsk. mild karry
2 tsk sukker / 1 spsk æblegele / ahornsirup
2 finthakkede gulerødder
500g groft hakket spinat (frisk eller frossen
Tag skindet af kyllingen og læg den i en gryde. Hæld vand på så det dækker, tilsæt løg, peber, salt og laurbær.
Kog kyllingen i 1 time og tag den op og pil kødet fra.
Skær det i mundrette stykker.
Brug 4 dl suppe til karrysaucen og gem resten til suppen i morgen.
Karrysauce
Smelt smørret i gryden, tilsæt karry og lad det lige brunes lidt i et par min.
Tilsæt så mel og rør rundt (det bliver ikke en traditionel smørbolle).
Tilsæt 4 dl af kyllingesuppen lidt ad gangen – rør hele tiden. Den seje konsistens vil knuse eventuelle mel klumper.
Smag saucen til med karry, salt og æblegele og evt. lidt reven løg i.
Vend gulerødder og spinat i og lad det mørne i saucen i 5-7- min.
Tilsæt så 270g af kyllingen.
Tomatrelish
2 finthakkede løg,
1 tsk olie,
1 fed presset hvidløg,
5 hakkede tomater uden kerner,
3 stængler finthakket bladselleri,
2 spsk æblegele/1 spsk sukker/ 1 spsk ahornsirup,
½ dl vineddike/ lys balsamico, 2 tsk st. koriander.
Sauter løget i olien til det bliver glasklart, tilsæt så hvidløget og sauter 1 min. Hæld resten af råvarerne ved og lad den simre i 20 min til relishen bliver sirupsagtig i konsistensen.
I denne middag er der ikke noget traditionelt kulhydrat i form af ris, pasta, osv. Til gengæld er der rigtig mange grøntsager, som er lige så mættende.