Kategori: Opskrifter & råvarer

Blandt de lækre, fiberrige bælgfrugter, korn og kerner, der særligt egner sig til salater, er quinoa, som i denne salat giver smag og fylde i salat med grillede snack gulerødder, radiser, sukkerærter, syltede grønne tomater eller tomatillos og salte, og ristede pistacienødder på toppen.
Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn

Sortøjebønner - Black eyed peas
Serveringsforslag:
Middelhavssalat med black eyed peas, tomat, feta, forårsløg, agurk, frisk mynte, granatæblekerner og vinaigrette.
Tilberedning:
Sættes i blød i 12 timer
Sies og koges i 1 time

Boghvedekerner
Serveringsforslag:
Smørstegte boghvedekerner i forårssalat med grønne asparges, melon, feta, rucola, kidneybønner, ristede, saltede græskarkerner på toppen og vinaigrette.
Tilberedning:
Ristes på pande med smør et par minutter til de er gyldne.
Drysses med salt og køler af på fedtsugende papir.

Brune ris
Serveringsforslag:
Spinatsalat med brune ris, frisk spinat, grøn peber, grønne oliven, rødløg, feta, persille, pecan nødder og vinaigrette.
Tilberedning:
Koges ved svag varme i 30-35 minutter
Efterfølgende hviler risene under låg i 5 minutter

Couscous & bulgur
Serveringsforslag:
Tabbouleh med couscous eller bulgur, finthakket løg, tomater, frisk persille og mynte
Tilberedning:
Hæld kogende vand over couscous eller bulgur og lad det stå under låg i 10 minutter.
Rør smør i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Grønne linser
Serveringsforslag:
Rucola- og linsesalat med ærter, ristede, salte græskarkerner og vinaigrette.
Tilberedning:
Koges under låg i 10 – 15 minutter.

Hirse
Serveringsforslag:
Nem hirsesalat med finthakket rødløg og agurk, friske krydderurter; Mynte og persille, og vinaigrette.
Tilberedning:
Koges under låg ved svag varme i 10 minutter.
Efterfølgende hviler risene under låg i 5 minutter.

Kidneybønner
Serveringsforslag:
Kidneybønnesalat med løg, hvidløg, peberfrugt, ristede cashewnødder, revet limefrugtskal, og friske krydderurter fx mynte, persille og koriander, og vinaigrette.
Tilberedning:
Sættes i blød i 12 timer
Sies og koges i 1 time

Kikærter
Serveringsforslag:
Kikærtesalat med rucola, pærer eller honningmelon, citronsaft, ristede, salte hasselnøddekerner og vinaigrette.
Tilberedning:
Sættes i blød i 10 timer
Sies og koges i 1 time

Mungbønner
Serveringsforslag:
Mungbønnesalat med brune ris, avokado, spinat og snackgulerødder, panderistede sesam- og solsikkefrø samt hasselnøddekerner krydret med chili, salt og spidskommen og vinaigrette.
Tilberedning:
Koges i 20 minutter

Perlebyg
Serveringsforslag:
Salat med perlebyg, edamambønner, pesto, feta, granatæble, ristede, salte græskarkerner og vinaigrette.
Tilberedning:
Koges i 20 minutter

Quinoa
Serveringsforslag:
Salat med quinoa, ovnbagt aubergine og squash, hvidløg, avokado, granatæblekerner og vinaigrette.
Tilberedning:
Koges i 15 minutter

Sesam
Serveringsforslag:
Salat med sesam, blancheret broccoli, peberfrugt, løg, sesam, sojasauce og honingvinaigrette.