Ingredienser:
- 1 løg
- Koldpresset jomfruolivenolie
- 1 kg frosne, optøede ærter
- 1-1½ l mild grøntsagsbouillon
- Lidt citronsaft
- Friskkværnet sort peber
- Evt. lidt flagesalt
Wasabicreme:
- 5 dl cremefraiche 18%
- 1-2 tsk wasabi (efter smag)
- 1-2 tsk flydende honning (efter smag)
- Flagesalt
- Friskkværnet sort peber
Drys:
- 2 æbler
- 6 forårsløg
- 1½ dl græskarkerner
Tilberedning:
- Pil løget og skær det i tern. Steg det i olivenolie i en gryde ved middel varme, til det er klart. Tilsæt ærterne og lad dem stege med i to minutter. Hæld bouillonen på og lad ærterne koge i 5-6 minutter.
- Blend ærterne med en stavblender, til du har en helt cremet og ensartet suppe. Smag til med citronsaft og peber samt evt. lidt salt, hvis din bouillon ikke er alt for salt. Stil ærtesuppen i køleskabet i 4-5 timer, til den er iskold.
Wasabicreme:
- Rør ingredienserne til dryppet sammen til en cremet og ensartet konsistens, der smager mellemstærkt af wasabi og lidt sødligt af honning.
Drys:
- Skræl og rens æbler og forårsløg, skær begge dele helt fint og kom dem i hver deres skål. Rist græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en pande, til de begynder at poppe og tage farve. Lad dem køle af på fedtsugende papir. Servér den kolde suppe med wasabidryp og masser af drys.