Kalkun i chili-chokoladesauce

Kalkun i chili-chokoladesauce 

Kalkun og chokolade .. Det lyder måske mærkeligt, men denne ret smager helt forrygende af dejlige krydderier, tomat og et touch af mørk chokolade, der runder smagen af. Og opskriften er enkelt: Lad kalkunkød simrer i stærk, krydret tomatsauce med sesamfrø, og server retten med quinua, salat og evt. chilisauce.

Opskriften er udviklet af mad-entreprenør og kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz, der er kendt som idé-kvinden bag Amokka-konceptet, ligesom hun er til stede i mange danske køkkener via bestsellere som  'Suveræne salater og brillante buffeter', 'Suverænt sundt' og 'Suveræne successer'.

I dag er Tina Scheftelowitz, sammen med sin mand Lasse Thielfoldt, bosat i Andalusien, hvor parret inviterer gæster på luksusophold og dejlige oplevelser i og omkring deres hus Casa Doña Angela, som ligger i bjergene i Frigiliana.

 

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalkunoverlår, uden fedt og sener, i terninger på ca. 2 x 2 cm
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 200 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g sesamfrø 
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1-2 tsk cayennepeber 
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • ca. 1 dl vand
  • 30 g rosiner, 1 håndfuld
  • 25 g mørk chokolade


Quinua

  • 4 dl hel quinua
  • 7 dl vand
  • salt

 

Tilbehør

  • Salat af grøntsager efter eget valg
  • evt. hakket frisk mynte eller anden krydderurt
  • Dressing af fx honning og æbleeddike i forholdet 1:2
  • salt
  • evt. chilisauce 


Opskrift gryderet: 

  • Brun kalkunkødet i en stegegryde i olie, krydr med salt.
  • Hak løg og hvidløg, som steges i olie i en gryde nogle minutter.
  • Tilsæt sesamfrø og krydderier og steg videre nogle minutter.
  • Tilsæt flåede tomater, vand, rosiner, chokolade og salt.
  • Kom kødet i og lad retten simre under låg i ca. ½ time til kødet er gennemstegt og mørt.
  • Rør undervejs og smag til.


Opskrift quinua: 

  • Skyl quinuaen med koldt vand i en sigte.
  • Kog den i vandet i en gryde under låg ved svag varme i 10 minutter, tag af varmen, tilsæt salt, rør rundt, og lad gryden stå med låg i 10 minutter, gerne i længere tid så alt vandet bliver opsuget og kornet blødt og løskogt. 


Opskrift salat: 

  • Snit grønsagerne og hak mynten, bland dressingen.
  • Vend grøntsager, dressing og lidt salt, smag til og drys evt. med mynte.

Server kalkunretten med varm quinua, salat og evt. chilisauce.

Tip:
Overlår bliver mest saftigt, men du kan også bruge kalkunbryst, så skal du brune kødet i terninger for sig, tage det op og lave saucen efter fremgangsmåden ovenfor. Tilsæt det brunede kød de sidste 10 minutter af kogetiden.
Brug gerne grove fiberrige grøntsager i salaten.


 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^