Jordbærtærter uden ovn 

Her er opskriften på en tærte, som smager ligeså liflig, som den ser ud - og så skal den slet ikke i ovnen! Til gengæld skal den i køleskabet to gange, inden den er klar til at blive serveret. Men dekorativ og velsmagende, det er den!

Opskriften er udviklet af forfatter og journalist Dorthe Studsgarth, og bragt i hendes dejlige kogebog:  'Sommerhuskogebogen - 200 opskrifter & 100% sommer!'. 

Jordbærtærter uden ovn

8-10 personer 

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk kaffe eller vand
  • 250 g grahamskiks (fx Digestive)
  • 1½ dl piskefløde
  • 150 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
  • 1 spsk sukker
  • kornene af ½ vanillestang eller ½ tsk vanillepulver
  • 350 g jordbær
  • citronmelisse eller mynteblade
  • tærteform

Opskrift

Kagebunden kan laves dagen før eller om morgenen, men skal opbevares i køleskab.

  • Læg et stykke husholdningsfilm eller bagepapir i enten en rund tærteform på ca. 20 cm i diameter eller små muffinforme.
  • Klip husholdningsfilmen til, så der kun hænger lidt ud over kanten.
  • Hæld kaffe eller vand i en gryde og sæt den over ganske svag varme. Bræk chokoladen i stykker og lad den stå og smelte i væsken uden at røre for meget i den. Når chokoladen er smeltet, hældes den over i en skål og køler en smule af.
  • Knus kiksene groft ned i chokoladen med fingrene og hæld massen i formen.
  • Dyp en kniv eller ske i koldt vand, og brug den til at trykke bund og sider glatte. Siderne skal være ca. 4 cm i højden. Stil formen med bunden i køleskabet i en time, så chokolade og kiks kan størkne sammen.
  • Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i kvarte.
  • Pisk fløden sammen med flødeost og vanille til en let skummende og luftig creme.
  • Løft kagebunden ud af film/papir og over på et fad eller en tallerken.
  • Fordel cremen på tærtebunden og læg halvdelen af de friske bær i cremen.
  • Stil kagen tilbage i køleskabet og lad det hele sætte sig i mindst en halv time – jordbærrene vil være sunket ned, når man tager kagen/kagerne ud.
  • Pynt med resten af jordbærrene og bladene og servér straks.

Variation ...

  • Fløde og ost kan erstattes med kvark og fromage frais.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^