Kurvestol Chic Antique
Hængekøje VENTURE DESIGN
Maling til træværk - Økologisk
Eichholtz havestol 'Delta'
Honningens unikke egenskaber
Redaktionen

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

 1. Madlavning

  Honningens karakteristiske smag gør den særlig velegnet som sødemiddel i blandt andet
  bagværk og slik, i te og saft, fermenteret frugt og grøntsager, dressinger og marinader.
  Honning er langtidsholdbar. Honning fordærves ikke, ligesom andre madvarer, af bakterier, og kan derfor holde i flere hundrede år i en forseglet beholder.

 2. Hudpleje

  Honning har nogle anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber, der gør den velegnet til hudpleje og kosmetiske produkter. Honning virker samtidig plejende og fugtgivende, og er derfor en særlig populær komponent i blandt andet læbepomade, ansigtsmasker og hårbalsam.
  Se fx, hvordan du selv fremstiller en skøn body wash med kokos- eller mandelolie og honning.

 3. Duft

  Honning har en sød og let krydret duft, og bivoksen kan bruges som levende lys, mens honningen kan tilføje duft til fx sojalys.

 4. Sundhed

  Propolis: Ved at tygge knopper fra træer, producerer bier det harpikslignende propolis, som de bruger som byggemateriale. Propolis har, ligesom honning, nogle antibakterielle, anti-inflammatoriske og svampedræbende egenskaber, der gør det populært som kosttilskud og som salve til sårheling.

  Probiotika: Honningens indeholder probiotika, der bidrager til bakteriekulturen i tarmen, som har indflydelse på fordøjelsen, immunforsvaret og kroppens evne til at bekæmpe fremmede bakterier.

  Læs mere om honnings sundhedsfremmende egenskaber
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører Sankt Hans bål uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Imens kan voksne nyde den søde, bløde vaniljeskum i alletiders sommerdessert: Isdessert af marshmallows og friske bær på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Shopping Nyheder
Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Interdesign

Interdesign

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^