Sommer pasteller
Sommerstel med David Austins roser
Tank top i bambus materiale
Kjole slå-om effekt og paisley print
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød
Redaktionen

I denne uge bringer vi opskriften på en skøn efterårssuppe med Hokkaido-græskar. Det flotte, orange græskar fås i mange forskellige former, kødet er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte Hokkaidoen med fx indmaden af årets Halloweengræskar.

Hokkaidosuppe

Ingredienser 

  • 2 store løg i tern
  • 100 g kalkunbacon
  • 1 tsk olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • chili efter smag (kan udelades)
  • 7 dl vand eller god suppe
  • 300 g grofthakket hokkaido 
  • salt 
  • 2 tsk frisk timian 
  • 1 tsk sukker 
  • 2 spsk citronsaft 
  • bouillonterning - hvis der ikke bruges suppe/fond

Opskrift

  • Sauter løg, bacon og hvidløg i olien sammen med chili og timian til løget bliver glasklart i farven. 
  • Skrællet hokkaido grovhakkes
  • Tilsæt hokkaidokødet og sauter det i et minuts tid. 
  • Tilsæt vand/ suppe og lad suppen simre godt igennem. 
  • Blend suppen til sidst og smag til med salt, en anelse sukker og krydderier. 


Suppen vinder meget i smagen, når der bruges en god suppe eller fond – eksempelvis fra en kogt kylling. Der er bacon som drys til suppen. Vi har valgt også at bruge bacon i selve suppen for at give en ekstra god og røget smag.

Drys af ristede porrer og kalkunbaconIngredienser

  • 2 porrer 
  • 150 g kalkunbacon 
  • 1 spsk olie

Opskrift

  • Skær porrer og bacon ud i tern og sauter det i olien til det gyldner. Bruges som drys på suppen.

Naanbrød

Ingredienser

  • 300 g mel 
  • 1 tsk sukker 
  • ½ spsk bagepulver
  • ½ tsk salt 
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 tsk smeltet smør

Opskrift

  • Rør alle de tørre ingredienser sammen og dan en fordybning i midten.
  • Hæld ægget heri og rør det langsomt ud i melet.
  • Tilsæt så mælken og ælt dejen så den bliver glat og smidig.
  • Sæt den til at hvile i gerne 3 timer.
  • Fordel dejen i 6 kugler, der rulles flade.
  • Læg dem på bagepapir og pensel med smørret.
  • Bag den i 6 min. ved 275C. 
Opskrifter & råvarer
Hvorfor er banankage mere populær end gulerodskage?

Med hele 424.000 søgninger var banankagen den mest søgte kageopskrift på arla.dk sidste år, og deres klassiske kageopskrift har faktisk bestridt førstepladsen siden 2014. Til gengæld er gulerodskagen, der tidligere lå nummer 3, fuldstændig røget ud af listen.
Dét kan jo ikke være rigtigt!...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Broccoli- & porretærte

Nem opskrift på den lækreste broccoli- & porretærte. Lige til frokostbordet såvel som den lette middagsanretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
^