Opskrift af Tina Scheftelowitz, Suveraenblog.dk
- til 4 personer
Ingredienser
- 4-600 g hellefiskefilet
Peanutsauce:
- 3 spsk peanutbutter, gerne cruncy
- 1 fed presset hvidløg
- ca. 2 spsk friskpresset limesaft
- 3- 4 tsk sojasauce
- ½ tsk stødt ingefær (eller 1 tsk skrællet, fintreven frisk)
- 1 nip stødt spidskommen
- 1 tsk ahornsirup eller honning
- 1 spsk vand, evt. mere
- cayennepeber
Quinua
- 4 dl hel quinoa
- 7 dl vand
- salt
Tilbehør
- Salat af grøntsager efter eget valg
- evt. hakket frisk mynte eller anden krydderurt
- dressing af fx honning og æbleeddike i forholdet 1:2
- salt
- evt. mango-chutney
Tilberedning af sauce
Pisk alt sammen. Først bliver det tykt og så tynd. Tilsæt evt. mere vand, konsistensen skal være som en tynd creme fraiche, smag til.
Tilberedning af Quinua
Skyl quinuaen med koldt vand i en sigte. Kog den i vandet i en gryde under låg ved svag varme i 10 minutter, tag af varmen, tilsæt salt, rør rundt, og lad gryden stå med låg i 10 minutter, gerne i længere tid så alt vandet bliver opsuget og kornet blødt og løskogt.
Tilberedning af salaten
Snit grønsagerne og hak mynten, bland dressingen. Vend grøntsager, dressing og salt, smag til og drys evt. med mynte.
Tilberedning af fisken
Skær fisken i portionsstykker. Bag den 2-3 minutter i mikroovnen eller i almindelig ovn i et ildfast fad med bagepapir ved 200 grader i 10-15 minutter, til den skiller i flager ved et let tryk.
Server hellefisken med varm quinua, salat og evt. mango-chutney.
Tip
Brug gerne grove fiberrige grøntsager i salaten.