Hashbrowns med pocheret æg 

Fra Louisa Lorangs kogebog 'Mit cowgirl køkken' bringer vi opskriften på en ægte amerikaner morgenmad: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon (!) og hollandaise.

OVER THE TOP HASHBROWNS
Ofte er hashbrowns bare råstegt, revet kartoffel, der har suget en masse fedt, og som serveres til morgenmad. Eller færdige, sammenpressede versioner, som fås på fastfoodrestauranterne, og som højst sandsynligt er lavet af pulver. Men her får du Louisa Lorangs kartoffelversion, der stadig har suget fedt, og som virker som bund for et fabelagtigt, pocheret æg, sød, snasket bacon og ikke mindst toppet med hollandaise. Med andre ord: ikke noget, du skal spise hver morgen, men bestemt noget, du bør prøve!

2-4 personer - alt efter snaskniveau

HASHBROWNS

  • 500 g bagekartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. salt
  • olie til stegning


BACON

  • 200 g bacon i tykke skiver
  • 2 spsk. honning
  • peber, peber, peber

ÆG

  • saltet, kogende vand
  • 4 tsk. eddike
  • 4 æg

HOLLANDAISE

  • 100 g smør
  • ½ dl hvidvin
  • 1-2 æggeblommer
  • ½-1 tsk. salt
  • lidt citronsaft

DESUDEN

  • en håndfuld blandet salat
  • lidt kørvel
  • lidt purløg

 

HASHBROWNS - Sådan gør du:

  • Skrub kartoflerne og riv dem groft. Vend dem med finthakket hvidløg og salt. Kom dem i et dørslag og tryk så meget væde som muligt fra dem. Lad dem trække i 10-15 minutter og tryk igen væde fra dem.
  • Form 4-8 små hashbrowns, ved at knuge kartoffelmassen sammen. Kom dem på en varm pande i lidt olie og tryk dem flade. Lad dem stege ved moderat varme i 10-15 minutter, eller til de er helt gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle.


BACON

  • Steg baconen på en tør, varm pande. Lad den stege sprød og hæld fedtet fra panden.
  • Kom honning på, og steg videre i ca. 1 minut, til baconen er glaseret. Kom peber på og mere peber og så lidt mere peber.

ÆG

  • Kom 1 tsk. eddike i 4 kopper. Slå et æg ud i hver.
  • Skru lidt ned for vandet i gryden, så det er lige under kogepunktet. Pisk med et piskeris, så du kreerer en fin strøm i vandet.
  • Slip to æg i midten af ”strømmen” og lad dem pochere i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og gentag med de to sidste æg.

HOLLANDAISE

  • Smelt smørret og hæld det over i en kop. Kassér den hvide valle.
  • Pisk imens hvidvin og æggeblommer sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen og pisk, til æggene tykner en smule.
  • Hæld smørret i lidt ad gangen. Pisk i nogle minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank.
  • Smag til med salt og en smule citronsaft.

Servér hashbrowns med salat, bacon, æg, hollandaise, kørvel og purløg – og NYD!

TIP!
Den glaserede bacon med meget peber på er i sig selv skøn. Måske bare til røræg?!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^