Havebord Kryss
Løvefigurer til haven
Havestol Venture Design
Eichholtz havestol 'Delta'
Grilltid: Forel i urter og nye kartofler
Redaktionen

Frem med havegrillen, sommeren er på vej. Med Le Creusets støbejerns plade slipper du for gris på grillristen, og med den kan du nemt både tilberede kød, fisk og grøntsager. Her en opskrift på forel i urter og nye kartofler.

Forel i urter med chilisalt

Antal personer: 4-6

Chilisalt

Ingredienser:

  • 200 g salt
  • 3 røde chilier

Tilberedning:

  • Chili skæres i små tern.
  • Chilitern og salt lægges på en bageplade og tørres i 1 ½ time ved 80-100° C.
  • Det færdige salt skal opbevares tørt.

 

Forel i urter

Ingredienser:

  • 2-4 foreller
  • Chilisalt og peber
  • 1 citron
  • Mange friske urter som fx havesyre, dild og oregano
  • Kødsnor

Tilberedning:

  • Rens forellerne godt. Sørg for at der ikke sidder blodrester og lignende tilbage.
  • Krydr dem indvendigt med chilisalt og peber.
  • Fyld dem med halve skiver citron og en smule urter.
  • Bind en kødsnor rundt om halsen på forellen. Vikl derefter godt med urter rundt om forellen og bind dem fast.
  • Grill forellerne 5 minutter på hver side.
  • Lad dem trække i 5 minutter før de befries for urter og skindet forsigtigt trækkes til side.
  • Server med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi en populær forårsret, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Oversigt: Sæsonens frugt og grønt - Print ud og hæng op

Ved at købe danskproducerede produkter, sparer du miljøet for den CO-2 udledning, der følger med transporten af varen fra udlandet. Det gælder for alle udenlandske varer, og også for madvarer som frugt og grønt, derfor har vi udarbejdet en komplet oversigt over, hvornår danske frugter og grøntsager...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler - og 6 ideer til forårets kartoffelretter

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets første frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. De små, fine kartofler smager allerbedst, hvis de tilberedes med med skræl, og blot skrubbes lidt inden de ryger i kasserollen.

Her får du tips til tilberedning, og 5...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med nye kartofler

Der er ikke noget der smager af forår som nye kartofler, og med dem er den klassiske kolde kartoffelsalat allerbedst. De små knolde skal blot koges i 6-8 minutter, afkøles, og vendes i rygeost og cremefraiche sammen med radiser, agurk og purløg, og du har de bedste tilbehør til alt fra grillen, og...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Tekande

Tekande

Nye Bøger
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
^