Ingredienser
- 6 store tomater
- 2 dl. løse ris
- 1 løg
- 4 spsk. olie
- 4 spsk. hakket persille
- 4 spsk. rosiner
- 1 dl. hakkede mandler
- Salt og peber
Opskrift
- Tilbered 2 dl. løse ris
- Skær et låg i toppen af tomaterne
- Udhul tomaterne med en teske
- Pres tomatfyldet gennem en sigte
- Svits finthakket løg i fedtstoffet
- Vend mandler, rosiner og tomatfyld med løgne på panden og lad det simre et par minutter
- Tilføj ris og persille
- Smag til med salt og peber
- Fyld forsigtigt blandingen i tomaterne og læg tomatlåget på
- Sæt tomaterne i et smurt, ovnfast fad
- Kom lidt olie over dem og hæld lidt vand ved tomaterne
- Bag dem på midterste rille i ovnen ved 225 ° i 15-20 min