Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade

Oplev hemmeligheden bag perfekte fiskefrikadeller og en hjemmerørt remoulade. Her får du Camilla Plums opskrift, der forvandler hverdagsmad til en fest for smagsløgene.

Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

"Der skal ikke mel i fiskefrikadeller. Brug brød opblødt i vand eller mælk, revne kogte kartofler, rå revne rodfrugter, eller til nød rasp", skriver Camilla Plum. "Der er rigeligt protein i fisken til at holde sammen på farsen, melet gør den bare klistret. Fiskefars skal røres godt; hvis man rører fisken alene med saltet, inden man kommer resten af ingredienserne i, bliver det en god, sej og luftig fars."

Når fisken skal krydres, anbefaler Camilla 'den klassiske' med spæk, løg og timian.

Husk også, at fiskefrikadeller skal steges langsomt, så man sikrer de er gennemstegte. Hvis du skal lave en stor portion frikadeller, kan de steges kort til de hænger sammen og bages færdige i ovnen ved 200 grader.


FISKEFRIKADELLER

6 personer

Ingredienser 

  • 900 g filet af torskefisk eller ferskvandsfisk
  • 1 stort løg
  • 125 g. spæk
  • en håndfuld rasp
  • 4 hele æg
  • 2 ½ dl. piskefløde
  • lidt allehånde, muskat og frisk timian
  • 1 ½ tsk. salt
  • sort peber
  • smør til stegning

Tilberedning 

  • Kør fisk, løg og spæk én gang gennem kødmaskinen, ellers kør det i foodprocessor til det er hakket godt, men ikke moset. 
  • Tag det ud af maskinen og over i en skål. 
  • Rør resten af ingredienserne i. Rør længe. Lad farsen hvile en times tid inden dellerne steges
  • Steg i smør
  • Spis kartofler og hjemmerørt remoulade til

HJEMMERØRT REMOULADE

Ingredienser 

  • 125 g Piccalilli (stærk pickles) – eller finthakket pickles
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 store stykker asie
  • 2 syltede agurker
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 tsk. frisk estragon
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. kapers 
  • citronsaft

Tilberedning 

  • Hak pickles, asier og agurker fint
  • Rør det hele sammen
  • Smag til med citronsaft og sennep


Opskriften er fra Camilla Plums køkken

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^