Fair trade uge 2011

Fair trade uge 2011 

I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet ...

Titel: Fair Food
Forlag: <link https: www.saxo.com dk publisher _blank>Gyldendal
Bestilling: <link https: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille Fair Food

Fairtrade uge
I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet. Tjek ind på <link https: www.fairtrade-maerket.dk _blank>Fairtrademærket.dk og se hvor du får en fair oplevelse.

Fairfood
Vil du gerne have inspiration til fairtrade i køkkenet, så kan vi varmt anbefale kogebogen Fairtrade, hvor ti af landets bedste kokke bidrager med opskrifter baseret på nogle af de råvarer, der er i handelen med Fairtrademærket.
Det er en fornem samling af lækre retter fra det moderne, søde køkken – fra Bananshake med mælkeis og kaffesirup over Rørsukker-panna cotta med figner til Mangobaba med vaniljerom.

Bogen handler om Fairtrade, om råvarernes oprindelse, dyrkning m.m. De ti kokke har udviklet en stribe opskrifter og de fortæller desuden hver især om glæden ved den råvare, som de præsenterer. Alt er smukt illustreret med opskriftsfotos af Lars Ranek samt stemningsbilleder fra nogle af de lande, som de Fairtrade-mærkede varer stammer fra. Bogen er naturligvis udført i miljørigtige materialer.

Her følger opskriften fra bogen på skønne brownies:

Brownies
10 stk.
Ingredienser:
● 270 g valnødder
● 250 g mørk chokolade, 66 %
● 215 g usaltet smør
● 4 æg
● 80 g mandelmel
● 230 g sukker
● 80 g hvedemel
● 1 tsk. natron

Fremgangsmåde
● Beklæd en brownieform med et stykke bagepapir og stil den til side.
● Hak valnødderne groft.
● Smelt hakket chokolade og smør i en lille kasserolle over svag varme. Det skal lige akkurat være smeltet.
● Pisk æg, mandelmel og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.
● Sigt hvedemel og natron i en skål. Sigt det endnu en gang over chokoladeblandingen.
● Tilsæt valnødderne, og bland det hele sammen.
● Hæld dejen i brownieformen, og bag den i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
● Tag kagen ud, og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, før den tages ud af formen.
● Skær kagen ud i mindre stykker, når den er helt afkølet.
● Server med vaniljeis og hindbærkompot

Opskrifter og indlæg af: Morten Borup, Trine Hahnemann, Morten Heiberg, Thomas Herman, Anita Klemensen, Katrine Klinken, Claus Meyer, Jakob de Neergaard, Thomas Parry, Lars Scheel

Links ..:
• <link https: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille bogen Fair Food

Prøv opskriften på krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og søndag den 13. oktober fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og…

Læs mere
Lav din egen ras el hanout og eksperimentér med unikke smagskombinationer.
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko 

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,…

Læs mere
Hjemmelavet hyldebærsirup - Sund og smagfuld
Opskrifter & råvarer
Lav din egen hyldebærsirup - en naturlig kilde til smag og godt helbred 

Hyldebærsirup er med sin fine syrlig-søde smag en sand delikatesse. Denne mørke, fyldige sirup har en rig og intens smag, der er skøn i teen, i desserter og bagværk, men også som glace, i saucer og dressinger.

Derudover har hyldebær også nogle dokumenterede sundhedsmæssige egenskaber og et…

Læs mere
Hyldebærsaft – lav din egen hjemmelavede saft fyldt med vitaminer og smag.
Opskrifter & råvarer
Hyldebærsaft: Sensommer på flaske 

Hylden vokser vildt i skovbryn, hegn og haver, og det er netop nu, de smukke, sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil nyde hjemmelavet hyldebærsaft på de lange vinteraftener. De mørke bær kan koges til en skøn, mørkerød saft, der smager vidunderligt og er fyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Kold æblekage: Sådan laver du den perfekte æblekage med flødeskum og makroner
Opskrifter & råvarer
Gammeldags kold æblekage med flødeskum 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^