Titel: Fair Food
Forlag: <link https: www.saxo.com dk publisher _blank>Gyldendal
Bestilling: <link https: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille Fair Food
Fairtrade uge
I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet. Tjek ind på <link https: www.fairtrade-maerket.dk _blank>Fairtrademærket.dk og se hvor du får en fair oplevelse.
Fairfood
Vil du gerne have inspiration til fairtrade i køkkenet, så kan vi varmt anbefale kogebogen Fairtrade, hvor ti af landets bedste kokke bidrager med opskrifter baseret på nogle af de råvarer, der er i handelen med Fairtrademærket.
Det er en fornem samling af lækre retter fra det moderne, søde køkken – fra Bananshake med mælkeis og kaffesirup over Rørsukker-panna cotta med figner til Mangobaba med vaniljerom.
Bogen handler om Fairtrade, om råvarernes oprindelse, dyrkning m.m. De ti kokke har udviklet en stribe opskrifter og de fortæller desuden hver især om glæden ved den råvare, som de præsenterer. Alt er smukt illustreret med opskriftsfotos af Lars Ranek samt stemningsbilleder fra nogle af de lande, som de Fairtrade-mærkede varer stammer fra. Bogen er naturligvis udført i miljørigtige materialer.
Her følger opskriften fra bogen på skønne brownies:
Brownies
10 stk.
Ingredienser:
● 270 g valnødder
● 250 g mørk chokolade, 66 %
● 215 g usaltet smør
● 4 æg
● 80 g mandelmel
● 230 g sukker
● 80 g hvedemel
● 1 tsk. natron
Fremgangsmåde
● Beklæd en brownieform med et stykke bagepapir og stil den til side.
● Hak valnødderne groft.
● Smelt hakket chokolade og smør i en lille kasserolle over svag varme. Det skal lige akkurat være smeltet.
● Pisk æg, mandelmel og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.
● Sigt hvedemel og natron i en skål. Sigt det endnu en gang over chokoladeblandingen.
● Tilsæt valnødderne, og bland det hele sammen.
● Hæld dejen i brownieformen, og bag den i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
● Tag kagen ud, og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, før den tages ud af formen.
● Skær kagen ud i mindre stykker, når den er helt afkølet.
● Server med vaniljeis og hindbærkompot
Opskrifter og indlæg af: Morten Borup, Trine Hahnemann, Morten Heiberg, Thomas Herman, Anita Klemensen, Katrine Klinken, Claus Meyer, Jakob de Neergaard, Thomas Parry, Lars Scheel
Links ..:
• <link https: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille bogen Fair Food