Fair trade uge 2011
Fair trade uge 2011 

I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet ...

Titel: Fair Food
Forlag: <link http: www.saxo.com dk publisher _blank>Gyldendal
Bestilling: <link http: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille Fair Food

Fairtrade uge
I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet. Tjek ind på <link http: www.fairtrade-maerket.dk _blank>Fairtrademærket.dk og se hvor du får en fair oplevelse.

Fairfood
Vil du gerne have inspiration til fairtrade i køkkenet, så kan vi varmt anbefale kogebogen Fairtrade, hvor ti af landets bedste kokke bidrager med opskrifter baseret på nogle af de råvarer, der er i handelen med Fairtrademærket.
Det er en fornem samling af lækre retter fra det moderne, søde køkken – fra Bananshake med mælkeis og kaffesirup over Rørsukker-panna cotta med figner til Mangobaba med vaniljerom.

Bogen handler om Fairtrade, om råvarernes oprindelse, dyrkning m.m. De ti kokke har udviklet en stribe opskrifter og de fortæller desuden hver især om glæden ved den råvare, som de præsenterer. Alt er smukt illustreret med opskriftsfotos af Lars Ranek samt stemningsbilleder fra nogle af de lande, som de Fairtrade-mærkede varer stammer fra. Bogen er naturligvis udført i miljørigtige materialer.

Her følger opskriften fra bogen på skønne brownies:

Brownies
10 stk.
Ingredienser:
● 270 g valnødder
● 250 g mørk chokolade, 66 %
● 215 g usaltet smør
● 4 æg
● 80 g mandelmel
● 230 g sukker
● 80 g hvedemel
● 1 tsk. natron

Fremgangsmåde
● Beklæd en brownieform med et stykke bagepapir og stil den til side.
● Hak valnødderne groft.
● Smelt hakket chokolade og smør i en lille kasserolle over svag varme. Det skal lige akkurat være smeltet.
● Pisk æg, mandelmel og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.
● Sigt hvedemel og natron i en skål. Sigt det endnu en gang over chokoladeblandingen.
● Tilsæt valnødderne, og bland det hele sammen.
● Hæld dejen i brownieformen, og bag den i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
● Tag kagen ud, og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, før den tages ud af formen.
● Skær kagen ud i mindre stykker, når den er helt afkølet.
● Server med vaniljeis og hindbærkompot

Opskrifter og indlæg af: Morten Borup, Trine Hahnemann, Morten Heiberg, Thomas Herman, Anita Klemensen, Katrine Klinken, Claus Meyer, Jakob de Neergaard, Thomas Parry, Lars Scheel

Links ..:
• <link http: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille bogen Fair Food

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^