Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories 

Hvis du er glad for vegetarretter, så kender du måske allerede David Frenkiel og Luise Vindahls blog, Green Kitchen Stories. Her inspirerer parret mennesker verden over til at lave lækre, sunde og grønne måltider. Og nu har de fyldt en kogebog på 250 sider med alverdens nye, skønne opskrifter på vegetarmad. Bogen hedder Green Kitchen Stories - Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage. Det er ikke kun en meget smuk kogebog, men frem for alt en meget inspirerende og brugbar livsstilsbog. Med opskrifter baseret på basisvarer fra køkkenskabene og årstidens friske råvarer, viser David og Luise, hvor nemt det er at lave sunde, velafbalancerede retter i dagligdagen.

Titel:Green Kitchen Stories – Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage
Forfattere: David Frenkiel og Luise Vindahl 
Forlag: Tinkerbell Books ApS
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrift: Dekadent Chokolade

Fra bogen bringer vi her opskriften på den super skønne, dekadente chokoladekage. "Og du skal ikke lade dig skræmme af rødbederne", skriver David i bogen. "De smager overhovedet ikke mærkeligt - faktisk giver de chokoladesmagen ekstra dybde." 

Til 10 personer

Dét skal du bruge: 

  • 11/2 dl ekstra-jomfruolivenolie + lidt til formen
  • 11/4 dl ahornsirup eller flydende honning 
  • 50 g mørk chokolade (mindst 70 % kakao), brækket i stykker 
  • 250 g rå rødbeder (3-4 mellemstore), revne 
  • 3 æg
  • 200 g fint speltmel
  • 2 tsk bagepulver 
  • 5 spsk kakaopulver 
  • 1 knsp havsalt 
  • 1 spsk kokosmel

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180°. Varm olien op ved middellav varme i en gryde. Tilsæt ahornsirup og chokolade, og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. 
  • Tilsæt de revne rødbeder, og rør grundigt rundt. Pisk æggene sammen i en lille skål, og rør også dem i gryden. Sigt mel, bagepulver, kakaopulver og salt ned i en skål, og rør blandingen i gryden. 
  • Smør en randform på 20 cm eller en anden bageform med lidt olie. Drys formens sider med kokosmel, så dejen ikke sætter sig fast. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 25-30 minutter, eller til overfladen er mørk og sprækker lidt, mens midten stadig er let klistret. 
  • Lad kagen køle af i 15 minutter i formen, og vend den forsigtigt ud på en tallerken. Kagen smager fantastisk lun, men den kan også køles af og holde sig i køleskabet i 2-3 dage. 
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^application essay writing org assignment accounting online essay maps professional resume services online 10 black history month essays homework help homework elephant