Hængekøje VENTURE DESIGN
Havebord Kryss
Eichholtz havestol 'Delta'
Planteskjulere i barokstil
De officielle kostråd får klima på menuen
Redaktionen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af ingredienser i madlavningen har betydning for både menneskers sundhed og klimaet.

De officielle Kostråd består af syv kostråd:

  1. Spis planterigt, varieret og ikke for meget
    Spis forskellige grøntsager og frugter, forskellige kornprodukter, forskellige slags fisk osv.
  2. Spis flere grøntsager og frugter
  3. Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
    Indfør kødfrie dage og brug mindre kød i dine måltider. Erstat kødet med fx grøntsager, bælgfrugter eller fuldkorn.
  4. Spis mad med fuldkorn
    Vælg fuldkorn først, når du spiser morgenmadsprodukter, brød, ris og pasta. Byttes raffinerede kornprodukter ud med fuldkornsvarianter, så falder kroppens inflammationsniveau, hvilket er med til at sænke risikoen for at udvikle hjerte-karsygdomme og type-2 diabetes.
  5. Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
  6. Spis mindre af det søde, salte og fede
    Nogle af de største kilder til salt i maden er brød, kødpålæg, ost og færdigretter. Du kan mindske dit indtag af salt ved at vælge madvarer med Nøglehullet.
  7. Sluk tørsten i vand
    Spis dig mæt i sund mad og sluk tørsten i vand. Spis ikke for hurtigt og mærk efter, hvornår du er mæt. Begræns især sodavand, alkohol, slik, kage, chips og lignende.

Vigtige tips:

  • Begræns madspild
  • Gå efter Nøglehullet
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rabarbersaft

Sæsonens syrlig-søde og sunde rabarber kan hældes på flaske og være den herligste tørstslukker på en varm sommerdag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn

Med sæsonens friske, sprøde grøntsager, er der smæk på smag og kulør i salatskålen, og med bælgfrugter, kerner og korn får salaten så meget smag og fylde, at den snildt kan fungere som hovedret.

Her er 12 populære bælgfrugter, kerner og korn, der udover at tilføje smag og struktur, også er eminente...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerfisk på grill

Det er nemt og lækkert at tilberede fisk på grillen. Du kan både grille fisk i filet, hele fisk, fisk indpakket i folie - eller måske har du smag for saftig fisk på spyd, lækre fiskeburgere eller grillede skaldyr?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble

Rabarber-Crumble er den klassiske søde-syrlige sommerdessert med sprød crumble på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Karaffel

Karaffel

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Skål - By Room

Skål - By Room

Shopping Nyheder
La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
^