Camilla plum om mandolinjern

Camilla plum om mandolinjern 

Et mandolinjern er et super anvendeligt køkkenredskab. Jernet er populært både fordi det er effektivt, men også fordi det det giver et flot og ensartet resultat ...

Et mandolinjern er et super anvendeligt køkkenredskab når der skal snittes grøntsager, og ikke mindst yderst populært i professionelle køkkener, både fordi det er effektivt, men også og fordi det det giver et flot og ensartet resultat.
Kogekone og forfatter Camilla Plum, er en af dem der sætter stor pris på sit Mandolinjern.

”Mad er jo meget mere end smag og konsistens. Udseende er mindst lige så vigtigt, og der er pokker til forskel på en rodfrugtsalat der er skåret i supertynde, helt glatte stænger/julienne, og på en der er skåret på et rivejern hvor det hele fnulrer i kanten og sjapper til” siger Camilla Plum. ”Rigtig tynde skiver er også nødvendigt når man for f. eks skal have fenikkel eller gulerødder skåret på langs. Grøntsager får en lækkerhed med et Mandolinjern, som ellers ikke kan opnås”.

Timian gulerøder
Med et mandolinjern, kan man f.eks. serverer en gammel kending, på en helt ny måde. Skær gulerødder i tynde stave med mandolinjernet, svits på panden med timian og olivenolie i 1-2 min. Dryp med appelsinsaft, og smag til med salt og peber.

Mandolinjernet afbildet her på siden er OXO's Mandoline Slicer fra BRIX DESIGN A/S. Jernet forhandles blandt andet hos Bahne. <link https: www.bahne.dk _blank>Nærmeste forhandler finder du på Bahne.dk >>.

Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^