Et mandolinjern er et super anvendeligt køkkenredskab når der skal snittes grøntsager, og ikke mindst yderst populært i professionelle køkkener, både fordi det er effektivt, men også og fordi det det giver et flot og ensartet resultat.
Kogekone og forfatter Camilla Plum, er en af dem der sætter stor pris på sit Mandolinjern.
”Mad er jo meget mere end smag og konsistens. Udseende er mindst lige så vigtigt, og der er pokker til forskel på en rodfrugtsalat der er skåret i supertynde, helt glatte stænger/julienne, og på en der er skåret på et rivejern hvor det hele fnulrer i kanten og sjapper til” siger Camilla Plum. ”Rigtig tynde skiver er også nødvendigt når man for f. eks skal have fenikkel eller gulerødder skåret på langs. Grøntsager får en lækkerhed med et Mandolinjern, som ellers ikke kan opnås”.
Timian gulerøder
Med et mandolinjern, kan man f.eks. serverer en gammel kending, på en helt ny måde. Skær gulerødder i tynde stave med mandolinjernet, svits på panden med timian og olivenolie i 1-2 min. Dryp med appelsinsaft, og smag til med salt og peber.
Mandolinjernet afbildet her på siden er OXO's Mandoline Slicer fra BRIX DESIGN A/S. Jernet forhandles blandt andet hos Bahne. <link https: www.bahne.dk _blank>Nærmeste forhandler finder du på Bahne.dk >>.
Kategori: Opskrifter & råvarer
