- og sprødt tyrkisk brød. En salat med et mellemøstligt strej fra Ditte Ingemanns "Salater fra the food club".
Tahin er en pasta, som bliver fremstillet af malede sesamfrø, og det er dressingen med tahin, der giver salaten et mellemøstligt strejf.
Til 4 personer skal du bruge :
Ingredienser:
2 dl bulgur
4 forårsløg
½ bdt bredbladet persille
2 tyrkiske fladbrød, købes hos tyrkiske grønthandlere
2 spsk neutral olie
salt
Dressing
1 spsk tahin
ca. 4 spsk vand
citronsaft
salt
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, skyl bulguren, og kog den i ca. 10 minutter under låg. Si vandet fra, og køl bulguren af. Hak forårsløg og persille fint, og bland det sammen med den afkølede bulgur.
Klip eller skær små stykker fladbrød, og varm en pande med olie godt op. Steg de små brød i få minutter, indtil de er gyldne og sprøde. læg dem på fedtsugende papir, og drys med en smule salt.
Rør tahin og vand godt sammen – start med en smule vand og kom mere ved efterhånden. Smag dressingen til med citronsaft og salt. Dressingen kan godt være en smule bitter, men lad den trække i en times tid, så forsvinder meget af bitterheden.
Server salaten med sprøde brød på toppen og dressingen ved siden af.
Med bogen "Salater fra the food club" får du mere end 80 opskrifter på skønne, indbydende, knasende sprøde og sunde salater.