Bruschettas med friske eller ovntørrede tomater  

I Italien nydes bruschetas og crostini som antipasto, dvs. forret, men det lille stykke brød med tomattopping er også et skønt indslag på frokostbordet fx sammen med grøn salat.

Den traditionelle bruchetta er med hvidløg, solmodne tomater, basilikum og parmesan eller mozzarella, men kan også serveres med fx relish eller ovntørrede tomater i olie på toppen.

Klassiske bruchettas

Ingredienser

  • To mellemstore, solmodne tomater
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Et fed hvidløg
  • Friske basilikumblade
  • Lidt salt og peber
  • Parmesan eller mozzarella
  • Italiensk landbrød

Tilberedning

  1. Skær tomater i skiver og hak basilikum og vend begge dele i olivenolien.
  2. Tilføj lidt salt og peber.
  3. Lad blandingen hvile i køleskabet en halv times tid - det fremmer krydderiernes smag.
  4. Grill halve skiver italiensk landbrød og gnid hvidløget henover skiverne, kom tomat- og basilikumblandingen på de varme brødskiver.
  5. Server straks eller tilføj flager af parmesanost eller små stykker mozzarella på toppen. Pynt med friske basilikumblade og et drys frisk peber.

Ovntørrede tomater i olie

Ingredienser

  • 1 kg cherrytomater
  • 3 spsk. timian
  • 1 spsk. sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Tilberedning

  1. Skær de små cherrytomater i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Drys med timian og sukker samt salt og peber over tomaterne.
  3. Bag tomaterne i ovnen ved 90 grader i 3 timer.
  4. Skold glasset og ryst derefter et par spiseskefulde Atamon rundt i glasset.
  5. Hæld tomaterne i glassene og overhæld dem med olivenolie.  
  6. Opbevares i køleskab.

På køl holder tomaterne i en måneds tid, men det bliver nok ikke aktuelt, for de smager helt fantastisk!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^essay scholarships for high school seniors homework help hotline online printing press business plan how to get a doctorate book publishing business plan