Asparges-risotto med ristet laks, rosmarin

Asparges-risotto med ristet laks, rosmarin 

Nem asparges-risotto med ristet laks, rosmarin

og sprøde grønsager med frisk timian ...

Nem asparges-risotto med ristet laks, rosmarin
og sprøde grønsager med frisk timian ...:

Til 4 personer

Det skal du bruge:
2 poser Knorr Risotto Aspargi (asparges)
4 stk. friske laksefileter uden skind
Et bundt nye (slanke) gulerødder
1 stor broccoli
Et par kviste frisk rosmarin
Et par kviste frisk timian
1 økologisk citron
1 fed hvidløg, presset
Lidt Becel til stegning
Evt. lidt smør
Salt & peber

Sådan gør du:
Åbn Knorr Risotto Aspargi og følg den meget enkle brugsanvisning. Du kan vælge at erstatte lidt af vandet med lidt hvidvin. Sørg for tilberedning ved svag varme og rør jævnligt for at undgå, at risottoen brænder på.

Rens de nye gulerødder og fjern det meste af toppen. Del broccolien i små buketter.

Drys laksen med lidt salt, peber og lidt frisk rosmarin. Steg den 3-4 min. på begge sider i lidt fly-dende Becel eller olivenolie. Du kan også stege laksen direkte på grillen. I givet fald kan du vælge først at pensle med lidt olivenolie.

Lynsteg de nye gulerødder i lidt flydende Becel eller lidt smør. Krydr med presset hvidløg, salt og peber – og drys frisk timian over, når gulerødderne er færdige.

Læg broccoli-buketterne i kogende, letsaltet vand. Når vandet koger op igen, skal du straks slukke for at bevare den lækre sprødhed. Lad broccolien dryppe af i en sigte.

Anret laks, de timiankrydrede gulerødder og den sprøde broccoli på 4 varme tallerkener og fordel asparges-risottoen på tallerkenerne.

Pynt med citron og en kvist frisk rosmarin.

Server straks og få garanti for en vellykket yndlingsmiddag til børn og voksne – og til glade gæster.
Denne ret er også nem at tilberede til flere gæster.

Velbekomme!

Frikadeller med sprød rødbede-æblesalat for en klassisk dansk middag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Frikadeller med sprød rødbede-æblesalat 

Denne opskrift giver de klassiske frikadeller et skønt løft med et strejf af timian og en farverig rødbede-æblesalat, som tilføjer den perfekte balance af syre og sødme. Salaten af revet rødbede og æble med et hint af balsamico løfter frikadellerne til nye højder.

Og her er et tip: Lav dobbelt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
12 lækre brødopskrifter: Fra klassikere til moderne fortolkninger 

Brød er en af vores mest populære og alsidige fødevarer. Uanset om man foretrækker den sprøde skorpe fra en klassisk baguette, den fyldige smag af valnøddeboller, eller det lette bid af hjemmebagte bagels, så findes der altid en god opskrift.

Her får du 12 lækre brødopskrifter, der spænder fra…

Læs mere
Moules Marinières – en lækker og nem opskrift med blåmuslinger
Opskrifter & råvarer
Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
ådan bager du saftigt bønnebrød med sorte eller hvide bønner
Opskrifter & råvarer
Bønnebrød: Perfekt smag, næring og konsistens 

At bage brød med bønner er en sand gamechanger. Bønner er fyldt med proteiner, fibre og næringsstoffer, der ikke kun gør brødet sundere, men også mættende og nærende. Derudover får du et glutenfrit, plantebaseret brød, som har en fantastisk konsistens – saftigt og blødt, uden at gå på kompromis med…

Læs mere
Sådan laver du cremet mandelsmør af ristede mandler
Opskrifter & råvarer
Mandelsmør - nemt og lækkert 

At lave sit eget mandelsmør er overraskende nemt. Mange vælger de købte varianter, men når du først har prøvet at lave det selv, vil du opdage, hvor meget mere smag du får.

Til fremstilling af mandelsmør kan du bruge både rå og ristede mandler – rister du mandlerne, får smørret en ekstra dybde og…

Læs mere
Sorte bønner i brownies giver en blød og lækker tekstur med masser af næring.
Opskrifter & råvarer
Bønne-brownies: Fudgy, vegansk og glutenfri 

Vidste du, at sorte bønner faktisk er en fantastisk ingrediens til at lave brownies?

Selvom det måske lyder utraditionelt, er sorte bønner med deres naturlige cremethed og neutrale smag perfekte til at skabe en blød og fudgy konsistens i bagværk.

Opskriften, som vi bringer her, er både vegansk…

Læs mere
Med Jane Faerbers ekspertise i Keto og LCHF kan du få hjælp til både vægttab og en sund fordøjelse.
Opskrifter & råvarer
Jane Faerbers Keto kernebrød 

Jane Faerber er en inspirerende stemme inden for sundhed og ernæring, som har formået at ændre måden, vi spiser på i Danmark. Som kostrådgiver med speciale i LCHF, Keto og Palæo har hun hjulpet tusindvis af mennesker med at tage kontrol over deres helbred og livsstil.

Læs mere
Opskrifter med bælgfrugter
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Claus Meyers opskrift på koldhævet brød
Opskrifter & råvarer
Claus Meyers koldhævet hvedebrød 

Claus Meyer er en af Danmarks mest kendte kokke, og selvom han er selvlært, har han formået at revolutionere vores tilgang til madlavning med sit engagement i sund mad og bæredygtige råvarer. Han brænder for at dele sin viden og begejstring, hvilket kommer til udtryk i både hans restauranter og hans…

Læs mere
Prøv opskriften på krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^