Ingredienser:
- 5 dadler
- ½ plade mørk chokolade (85 %)
- 175 g mandler
- 100 g græskarkerner
- 100 g solsikkekerner
- 100 g hørfrø
- 75 g sesamfrø
- 2 spsk pulveriserede psyllium-frøskaller (fra HUSK®)
- 5 æg
- ½ deciliter olivenolie
Sådan gør du:
- Læg dadlerne i blød i noget vand i et par timer.
- Tag dadlerne op af vandet, og mos dem til en masse med en gaffel.
- Hak chokolade, mandler, græskarkerner og solsikkekerner groft, og rør det sammen med dadler, hørfrø, sesamfrø, psyllium-pulver, æg og
- olivenolie, indtil massen er ensartet.
- Kom dejen i muffinforme (gerne af silikone), og bag dem ved 160 grader i ca. 15-20 minutter. Men hold godt øje med dem, de må ikke blive for hårde.
TIP!
Du kan også bage dejen som brød i en rugbrødsform og skære stykker af som en kage. I rugbrødsform skal det i stedet bage ca. 45 minutter.