Skøn og helt enkel salat med friske figner, spinatblade, feta, valnødder - og den vigtige ’vinaigrette’ naturligvis.

3 skønne franske salater 

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Salaten skal tilberedes af gode friske grønsager. Medmindre der er tale om en grøn salat (udelukkende bestående af friske grønne salatblade), så er der næsten altid andet end bare grønsager i salaten. Men det allervigtigste i en god salat er dressingen, en ’vinaigrette’ med dijonsennep, eddike, salt, peber og olie.

Spinatsalat med feta og trøffelhonning

Ingredienser: spinatblade, pinjekærner, god parmesanost, trøffelhonning, æblecidereddike, citronolie, salt og peber.

Tilberedning: Spinatbadene vaskes og tørres. Tilsæt pinjekærner, god parmesanost i små stykker. Rør dressingen af cidereddiken, trøffelhonning, citronolie, salt og peber.Dressingen blandes med salaten lige inden servering.

Serveringsforslag: Glimrende som frokostsalat med lidt anderillette og godt brød, og til det store ostebord.

Rødkålssalat med valnødder

Ingredienser: rødkålshoved, æbler, valnøddekerner, comté (fast fransk ost), honningcidereddike, akaciehonning, valnøddeolie, salt og peber.

Tilberedning: Kålhovedet snittes fint. Æble skæres i små tern. Osten skæres i små tern. Valnødder hakkes meget groft, gør det eventuelt bare med hænderne. Rør dressingen med honningcidereddike, akaciehonning, valnøddeolie, salt og peber. Dressingen må gerne blandes med salaten lidt før servering, så kålen marinerer let.

Serveringsforslag: Serveres sammen med en landpaté som forret, på en buffet eller som frokostret. 

Grøn salat med andekråser og røde bær

Ingredienser: Grønne salatblade eller færdig grøn salatblanding (gå efter friskheden), 1 dåse andekråser, ½ bakke hindbær, ½ bakke solbær, figeneddike, god olivenolie, akaciehonning (hvis der skal være fest så trøffelhonning), salt og peber.

Tilberedning: Salaten skylles og tørres grundigt, hvis hele blade rives de i mindre stykker, bærrene skylles og tørres, dressingen røres. Andekråserne tages op af fedtet, skæres i tynde skriver og ristes på panden i 4-5 minutter i det fedt, der sidder tilbage på dem. Den grønne salat blandes med dressingen lige inden servering, bærrene og de ristede kråser, uden fedtet fra panden, hældes over.

Serveringsforslag: Serveres med lidt godt brød som frokostret eller forret.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^