Skøn og helt enkel salat med friske figner, spinatblade, feta, valnødder - og den vigtige ’vinaigrette’ naturligvis.

3 skønne franske salater 

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Salaten skal tilberedes af gode friske grønsager. Medmindre der er tale om en grøn salat (udelukkende bestående af friske grønne salatblade), så er der næsten altid andet end bare grønsager i salaten. Men det allervigtigste i en god salat er dressingen, en ’vinaigrette’ med dijonsennep, eddike, salt, peber og olie.

Spinatsalat med feta og trøffelhonning

Ingredienser: spinatblade, pinjekærner, god parmesanost, trøffelhonning, æblecidereddike, citronolie, salt og peber.

Tilberedning: Spinatbadene vaskes og tørres. Tilsæt pinjekærner, god parmesanost i små stykker. Rør dressingen af cidereddiken, trøffelhonning, citronolie, salt og peber.Dressingen blandes med salaten lige inden servering.

Serveringsforslag: Glimrende som frokostsalat med lidt anderillette og godt brød, og til det store ostebord.

Rødkålssalat med valnødder

Ingredienser: rødkålshoved, æbler, valnøddekerner, comté (fast fransk ost), honningcidereddike, akaciehonning, valnøddeolie, salt og peber.

Tilberedning: Kålhovedet snittes fint. Æble skæres i små tern. Osten skæres i små tern. Valnødder hakkes meget groft, gør det eventuelt bare med hænderne. Rør dressingen med honningcidereddike, akaciehonning, valnøddeolie, salt og peber. Dressingen må gerne blandes med salaten lidt før servering, så kålen marinerer let.

Serveringsforslag: Serveres sammen med en landpaté som forret, på en buffet eller som frokostret. 

Grøn salat med andekråser og røde bær

Ingredienser: Grønne salatblade eller færdig grøn salatblanding (gå efter friskheden), 1 dåse andekråser, ½ bakke hindbær, ½ bakke solbær, figeneddike, god olivenolie, akaciehonning (hvis der skal være fest så trøffelhonning), salt og peber.

Tilberedning: Salaten skylles og tørres grundigt, hvis hele blade rives de i mindre stykker, bærrene skylles og tørres, dressingen røres. Andekråserne tages op af fedtet, skæres i tynde skriver og ristes på panden i 4-5 minutter i det fedt, der sidder tilbage på dem. Den grønne salat blandes med dressingen lige inden servering, bærrene og de ristede kråser, uden fedtet fra panden, hældes over.

Serveringsforslag: Serveres med lidt godt brød som frokostret eller forret.

Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^