Listen af ingredienser til paella ser lang og uoverskuelig ud, men når du først har dem i hus, så er det ikke nogen svær ret at tilberede. Og smagen af den klassiske, spanske ret, er en helt igennem uovertruffen oplevelse.
Ingredienser til 2 personer:
- 300 g kylling inderfilet
- 300 g skaldyr; musling, reje, jomfruhummerhale og/eller krabbe
- Evt. 200 g blæksprutte (fx forkogt, skivet og pasteuriseret blæksprutte hos Coop)
- 1 rødløg
- olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. paprika
- 3-4 tråde safran, udblødt i 1 spsk kogt vand
- 300 g basmati ris
- 1 dl hvidvin
- 1 l fiske- eller hønsebouillon
- 150 g grønne bønner
- 1 rød peber
- 5 cherrytomater
- 1 håndfuld kruspersille
- 1 citron
- 1 lime
- salt og peber
Opskrift
- Pil og hak løget fint, og varm olivenolie i en dyb, tykbundet pande eller wok.
- Steg løgternene ved jævn varme, indtil de er møre og bløde. Tilsæt presset hvidløg, cayennepeber, paprika og safran. Steg under omrøring i ca. 1 min.
- Tilsæt de skyllede ris, og steg under omrøring i et par minutter, inden hvidvin og halvdelen af bouillonen tilsættes. Lad panden komme i kog, og lad det simre i ca. 10 min. Panden rystes jævnligt mens risene simrer. Rør ikke, så risikerer du at risene klistrer. Tilsæt lidt mere af bouillonen, hvis det er nødvendigt.
- Varm olivenolie i en anden pande, og steg kylling inderfilet ved jævn varme i ca. 8. min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
- Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Tilsæt lidt mere olivenolie, og varm panden godt op. Steg skaldyr ved høj varme i 3-4 min.
Husk, at de muslinger, der ikke er lukkede eller ikke lukker ved et slag mod bordet, skal kasseres. - Smag nu risene til med salt og peber, tilsæt blæksprutte, bønner og resten af bouillonen, og lad retten simre i yderligere 4-5 min., eller indtil risene er møre.
- Når risene er færdige, lægges de stegte kyllingestykker og skaldyr over risene, panden fjernes fra varmen og dækkes med stanniol.
- Lad retten trække i ca. 5 min., inden den pyntes med rød peber i ringe, cherrytomat i både
og hakket persille. Servér citron- og limebåde og evt. godt brød til.