Hvid Parasol
Kurvestol Chic Antique
Løvefigurer til haven
Havestol Venture Design
Kategori: Stil & mode
Kend din type - find din stil

Shoppingturen kan meget hurtigt gå hen og blive en tidskrævende og uoverskuelig omgang, hvis man ikke har et nogenlunde præcist billede af, hvad det er, man skal kigge efter. For mange er det nemlig ikke kun et spørgsmål om at finde frem til stativerne med den seneste kollektion, men mere et spørgsmål om at finde frem til det, der i stil, form og farve, passer ens image og proportioner. Her får du en stribe gode tips til fire korpstyper; æbleform, pæreform, timeglas og atletisk/drenget, som kan bruges som guidelines når du skal vælge tøjstil. De gode råd er udarbejdet i samarbejde med Anne Spang, som specialiserer sig i skræddersyet tøj.

Den æbleformede skikkelse: Skab balance ved at bære mørkt øverst og lysere nederst. Her er det ærmeløs top med slå-om effekt og v-hals fra Vila, lys antracitfarvet nederdel i A-facon og sort bolero med trekvartlange ærmer fra Esprit. Langskaftet støvle i sort ruskind fra Peter Kaiser.

Kropstype: Æbleformet

Kendetegn:
Den æbleformede kropstype er generelt kendetegnet ved skuldre, der er mindst lige så brede som hofterne, stor barm, ikke meget talje, tendens til topmave, lille bagdel og slanke ben.

Anne Spang anbefaler:
Skab visuel balance ved at bære mørkere farver øverst og lysere farver nederst. 

Valg af top:
Vælg enkle snit med løs fit. Dybe udskæringer; v-udskæringer & slå-om-bluser, der skaber afstand mellem hage og bryst.
Undgå højhalsede bluser, drengede T-shirts og rullekraver samt tøj, der strammer i maven. Undgå pufærmer og vandrette striber på toppe.

Valg af bukser og nederdele:
Vælg lysere farver, gerne mønstrede. Vælg knælange nederdele med fylde, f.eks. A-facon.
Undgå stramme nederdele. Undgå stramme bukser, lige bukseben og pressefolder. Undgå knapper og lommer foran. 

Valg af kjole:
Vælg enkle og lange kjoler, der sidder tæt til overkroppen og gerne med et skørt i A-facon.

Den pæreformede skikkelse: Skab balance ved at gøre overkroppen visuelt større og underkroppen visuelt smallere. Her er det elegant kort blazerjakke i beige-rosa fra Gustav, stort lækkert tørklæde fra Gustav i mohair samt klassisk herrebuks med flad front fra By Malene Birger. Stiletstøvlet fra Pura Lopez i sort ruskind.

Kropstype: Pæreformet

Kendetegn:
Smalle skuldre, markeret talje, lille barm, rund bagdel, relativt brede hofter og store lår.

Anne Spang anbefaler: :
Skab balance ved at gøre overkroppen visuelt større og underkroppen visuelt smallere. 

Valg af top:
Vælg bådudskæringer og halternecks i lyse farver/mønstre. Brug tørklæder og lange halskæder til at trække opmærksomhed væk fra hofterne. Undgå toppe der stopper på hoften. Vælg gerne taljerede jakker og lange frakker.

Valg af bukser og nederdel:
Vælg nederdele i A-facon med flad front, lav talje og gerne asymmetrisk snit til lige under knæet. Sørg for at nederdelen ikke skærer din læg på det bredeste sted.  Vælg bukser med flad front, hvor linningen sidder lige under navlen og benet er langt med vidde. Vælg en løstsiddende ”herrebuks” med lige ben, og husk, at højtaljede bukser, der går helt ned til gulvet med stiletter, giver længde. Undgå stretchstoffer, der strammer de forkerte steder.

Valg af kjole:
Vælg kjoler, der sidder til overkroppen, gerne slå-om-kjoler. Underdelen skal falde blødt om hoften og ikke fylde for meget.

 

Den timeglasformede skikkelse: Elegant knæ-lang Rosemunde nederdel og super smuk strik fra svenske HOPE.
Klassisk og helt enkel stilet fra Peter Kaiser.

Kropsform: Timeglas 

Kendetegn:
Den timeglasformede kropstype er kendetegnet ved skuldre og hofter, der er cirka lige brede, en flot barm og en markeret talje.

Anne Spang anbefaler:
Vis de flotte former frem. Fremhæv dem. Spar på pynten - der er jo ingen grund til at fjerne opmærksomheden fra dine former. 

Valg af top:
Vælg tætsiddende toppe. Fremhæv gerne taljen med et bælte. Vælg evt. samme farve fra top til tå for at forlænge og slanke silhuetten. 

Valg af buksner og nederdel:
Vælg nederdele, der stopper lige under knæet. Vælg gerne bukser, der næsten når jorden, når du har stiletter på - det forlænger og slanker silhuetten.

Valg af kjole
Fremhæv dine former og din talje med tætsiddende kjoler. Vælg kjole, der stopper lige under knæet.

Den atletiske skikkelse: Nyd at klæde dig feminint og romantisk. Her er det nederdel og top fra Tina Wodstrup Vinter 2015/16. Smukke pumps fra Pura Lopez med sløjfe.

Kropsform: Drenget, atletisk

Kendetegn: Slank og relativ ”lige op og ned” uden ret meget barm, talje eller bagdel.

Anne Spang anbefaler:
Udnyt din lange slanke silhuet, dine slanke arme og ben, og skab gerne facon ved at markere taljen.

Valg af top:
Vælg gerne løse toppe, samt toppe, bluser og jakker, der går til lige under taljen. Vælg toppe og overdele med V-hals eller empire-skåret. Toppe, der sidder til i taljen, og stopper på hoften, vil også klæde dig. Undgå drengede T-shirts.

Valg af bukser og nederdele:
Vælg bukser med ben, der bliver smallere fra knæet og ned til anklen - det giver kurver til slanke skikkelser. Bukselommer og detaljer bagpå giver lidt ekstra facon. Undgå lige bukseben og stramme bukser og nederdele, og undgå bukser og nederdele, der er skåret på læggen. Nederdele og kjoler bør derimod gå til knæet. Vælg store nederdele med fylde, gerne med flæser bagpå. Nederdele, der stopper over knæet, får dine ben til at syne superlange. 

Valg af kjole: Vælg en kjole med enkle detaljer som dyb udskæring i ryggen eller en flot slids. Vælg gerne kjoler i empire-facon.

Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd fra Ibu Jewels. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver...

Læs mere
Stil & mode
Winter Wonderland

Findes der outfits, der signalere nordisk vinter som lune trøjer, swetre, huer og behagelige sko og støvler i smukke, elegante lyse nuancer; beige, lys grå og sart pink?

Læs mere
Stil & mode
Stil: Lingeri til din figur

Det super lækre franske lingeri mærke Aubade, der er kendt for en lang tradition for kombination af kreativitet og know-how, giver her deres hjælp til at udvælge de bedste typer lingeri til lige netop din kropsform.

Læs mere
Stil & mode
Små bryster: Tips til beklædning

Mange kvindet med en lille barm har overvejet brystforstørrelse, og oftest også forsøgt sig med samtlige trik i bogen for at få en mere fyldig barm. Men der er altså rigtig mange fordele ved at have en lille barm, og bryster behøver absolut ikke være svulmende for at være sexede.

Prøv fx lige at...

Læs mere
Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

Læs mere
Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Mode nyheder forår 2020

Pift -garderoben op med lækre nyheder fra forårskollektionerne. Lad dig inspirere af blomstermønstre og sommerfarver fra blandt andet IZIPIZI, lightblue, Bosphorus Jewelry, LauRie, Bøgelund-Jensen, M.Wiesneck, East Copenhagen Jewellery og Tamaris.

Læs mere
Stil & mode
Dansk smykkedesign

Der følger som regel rigtig mange overvejelser med, når man en sjælden gang har mulighed for at købe et ægte smykke. Ægte smykker er kostbare, så investeringen skal gerne være en kilde til fryd og tilfredshed – også langt ud i fremtiden.

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Derfor elsker vi cashmere

Derfor elsker vi cashmere

Tips til at genopdage sig selv

Tips til at genopdage sig selv

Nyt, hot og klassisk gråt

Nyt, hot og klassisk gråt

Blanche Cph

Blanche Cph

Nye Bøger
Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

Læs mere
Vindens port - Anne-Cathrine Riebnitzsky

Ibrahim Banu Said er ramt af en stor personlig sorg, men forsøger at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i den berømte fæstning Al-Qalat i Andalusien. Og en god mand for sine tre meget forskellige hustruer, som han alle elsker, hver på sin måde.

I begyndelsen af 1300-tallet er den...

Læs mere
Mary – H.K.H. Kronprinsessen

'Mary – H.K.H. Kronprinsessen' er et moderne billedeventyr med de bedste fotos fra officielle begivenheder, men bogen tager også læserne med på Kronprinsessens rejser til mindre kendte omgivelser og til Kronprinsessens møde med de mennesker, som er mest udsatte og sårbare.

Læs mere
^