Kategori: Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning 

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

At store bryster, stik mod tyndekraften, sidder struttende som silikonebryster, er en løgn. Efter teenage årene, hvor de sad i øjenhøjde, er det kun gået i sydlig retning. Store og tunge, kan de være til besvær - og endda give rygproblemer.

Tjekket og velklædt med fyldig barm

Og så er der lige den store udfordring; at klæde sig, så man fremstår tjekket og velklædt. Her kan man med misundelse kigge på de smarte kvinder med lille barm, som bærer tøjet, snit og design, som modeller.

Til gengæld kan du hurtigt skabe en flot kavelergang uden brug af silikoneindlæg og andet fyld. Men så er spørgsmålet, hvor ofte man lige får lejlighed til det - uden at virke vulgær.

For der er gode grunde til, at mange storbarmede kvinder nøjes med at vise deres kavalergang i festlige sammenhæng. En stor barm og synlig kavalergang er og bliver iøjnefaldende, og bliver ikke sjældent tolket som indbydende og pikant. Denne forudfattede holdning kan man som regel undgå, ved at dække ben, mave og evt. arme til, så det hele ikke vises frem på en gang.

Tips til valg af BH

En god BH er alfa omega for kvinder med fyldig barm:

 • Du skal bruge en BH, som støtter og ikke mindst løfter, så dine bryster ikke glider i et med din talje. En dårlig BH kan få dig til at større ud end du er, og ødelægge tøjdesignets linier.
 • Hvis du endnu ikke har fået målt din BH-størrelse af en professionel, så husk at få det gjort. De fleste undertøjsbutikker tilbyder opmåling, og kan, på baggrund af dine ønsker, finde de BH´er, du kunne få glæde af. 
 • Køb en kvalitets bh fra starten. Du vil ikke fortryde det, selvom det umiddelbart kan være mange penge at lægge på disken.
 • Styr udenom blonder og anden dekoration, så du kan bruge din dyre BH i så mange sammenhænge som muligt.
 • En BH med bøjle skubber din barm op på plads og som skubber brysterne sammen mod midten.
 • En minimizer BH både støtter og gør barmen mindre iøjnefaldende.
 • Vælge BH uden fyld.
 • Vælg BH med bred, regulerbare stropper, fordi de bedst fordeler brysternes vægt.
 • Vælg 'Full Cup' BH, hvor der er plads til hele brystet, så slipper du for 'sideboobs', dvs. bryster falder ud i siderne.
 • Vælg BH med bred ryglukning og flere hægter.

Sådan kan barmen syne mindre:

De to største 'farer' når du skal klæde dig på, er: risikoen for at se vulgær ud og sandsynligheden for at du bliver for 'tung i toppen. Dvs. at du ser ud som om, at bærer al din vægt i overkroppen, hvilket hurtigt kan få dig til at ligne en Michelin-mand på et par dameben. Af samme grund er en taljelang dunjakke bandlyst.

 

Undgå også:

 • T-shirts og toppe med en rund høj halsudskæring, da dine bryster kommer til at ligne en stor bule.
 • Vamsede sweatre eller højhalsede bluser, fungerer som regel heller ikk, fordi en tyk strik tilføjer ekstra volume på din torso, og den højhalsede hurtigt får dine bryster til at gå ud i et med din hage. 
 • Kantede jakker der går til taljen eller med tilknappet krave, da de gør dig firkantet og formløs. Den tilknappede krave forstørrer din barm yderligere.
 • Kjoler med halterneck eller spagettistropper. Det er svært at finde en halterneck BH til en større barm, resultatet bliver at dine bryster falder ud i siderne. De tynde spagettistropper står i kontrast til dine bryster og forstørrer dem yderligere. Desuden ser det ud som om stropperne kan knække hvert øjeblik, fordi de ikke kan bære vægten.
 • Dobbeltradede frakker. To rækker af knapper får dit bryst til at se breddere ud.

Kig i stedet efter:

 • T-shirts og toppe med brede åbne halsudskæringer eller v-udskæring. De mere åbne halsudskæringer giver mere 'luft', så dit brystområde ikke virker så kompakt og bliver en forlængelse af din hage. Og med v-udskæring har du også mulighed for at vise lide kavalergang.
 • Slå om cardigans eller v-halsede bluser i fin strik, samt bluser som sidder stramt i taljen og mere løst ved brystet. Det fine strik holder dig varm giver dig mulighed for at fremvise en flot kavelergang.
 • Bluser og toppe med corsage effekt er også gode.
 • Bluser som sidder stramt i taljen og løst over brystet, giver dig en god form, de fremhæver taljen, samtidig med at dine bryster ikke bliver mast sammen til en stor bule. 
 • Kjoler med dybe lettere firkantede halsudskæringer
 • Kjoler og tunika i empiresnit.
 • Ærmer med trekvart længde er gode.
 • Slå om kjoler er ligeledes gode. Disse snit forlænger din hals. 
 • Frakker som sidder stramt i taljen fx med bælte. På denne både skabes balance i silhuetten. Hvis frakken har en dyb v-hals eller langt revers, er det endnu bedre.
Stil & mode
Stil: Lingeri til din figur 

Det super lækre franske lingeri mærke Aubade, der er kendt for en lang tradition for kombination af kreativitet og know-how, giver her deres hjælp til at udvælge de bedste typer lingeri til lige netop din kropsform.

Læs mere
Stil & mode
Et must have for enhver fashionista 

Bismark armbåndet er et smukt og elegant armbånd, der passer til enhver anledning og stil. Selvom armbåndet har en lang historie, holder den stadig den dag i dag, og er velegnet til både hverdag og fest - et must have for enhver fashionista.

Læs mere
Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker 

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Kend din type - find din stil 

Shoppingturen kan meget hurtigt gå hen og blive en tidskrævende og uoverskuelig omgang, hvis man ikke har et nogenlunde præcist billede af, hvad det er, man skal kigge efter. For mange er det nemlig ikke kun et spørgsmål om at finde frem til stativerne med den seneste kollektion, men mere et…

Læs mere
Stil & mode
Små bryster: Tips til beklædning 

Mange kvindet med en lille barm har overvejet brystforstørrelse, og oftest også forsøgt sig med samtlige trik i bogen for at få en mere fyldig barm. Men der er altså rigtig mange fordele ved at have en lille barm, og bryster behøver absolut ikke være svulmende for at være sexede.

Prøv fx lige at…

Læs mere
Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels 

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd fra Ibu Jewels. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver…

Læs mere
Stil & mode
Dansk smykkedesign 

Der følger som regel rigtig mange overvejelser med, når man en sjælden gang har mulighed for at købe et ægte smykke. Ægte smykker er kostbare, så investeringen skal gerne være en kilde til fryd og tilfredshed – også langt ud i fremtiden.

Læs mere
Stil & mode
Winter Wonderland 

Findes der outfits, der signalere nordisk vinter som lune trøjer, swetre, huer og behagelige sko og støvler i smukke, elegante lyse nuancer; beige, lys grå og sart pink?

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17 

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en…

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode 

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^