Kategori: Stil & mode
Kend din type - find din stil 

Shoppingturen kan meget hurtigt gå hen og blive en tidskrævende og uoverskuelig omgang, hvis man ikke har et nogenlunde præcist billede af, hvad det er, man skal kigge efter. For mange er det nemlig ikke kun et spørgsmål om at finde frem til stativerne med den seneste kollektion, men mere et spørgsmål om at finde frem til det, der i stil, form og farve, passer ens image og proportioner. Her får du en stribe gode tips til fire korpstyper; æbleform, pæreform, timeglas og atletisk/drenget, som kan bruges som guidelines når du skal vælge tøjstil.

Kropstype: Æbleformet

Kendetegn:
Den æbleformede kropstype er generelt kendetegnet ved skuldre, der er mindst lige så brede som hofterne, stor barm, ikke meget talje, tendens til topmave, lille bagdel og slanke ben.

Anbefalinger:
Skab visuel balance ved at bære mørkere farver øverst og lysere farver nederst. 

Valg af top:
Vælg enkle snit med løs fit. Dybe udskæringer; v-udskæringer & slå-om-bluser, der skaber afstand mellem hage og bryst.
Undgå højhalsede bluser, drengede T-shirts og rullekraver samt tøj, der strammer i maven. Undgå pufærmer og vandrette striber på toppe.

Valg af bukser og nederdele:
Vælg lysere farver, gerne mønstrede. Vælg knælange nederdele med fylde, f.eks. A-facon.
Undgå stramme nederdele. Undgå stramme bukser, lige bukseben og pressefolder. Undgå knapper og lommer foran. 

Valg af kjole:
Vælg enkle og lange kjoler, der sidder tæt til overkroppen og gerne med et skørt i A-facon.

Kropstype: Pæreformet

Kendetegn:
Smalle skuldre, markeret talje, lille barm, rund bagdel, relativt brede hofter og store lår.

Anbefalinger:
Skab balance ved at gøre overkroppen visuelt større og underkroppen visuelt smallere. 

Valg af top:
Vælg bådudskæringer og halternecks i lyse farver/mønstre. Brug tørklæder og lange halskæder til at trække opmærksomhed væk fra hofterne. Undgå toppe der stopper på hoften. Vælg gerne taljerede jakker og lange frakker.

Valg af bukser og nederdel:
Vælg nederdele i A-facon med flad front, lav talje og gerne asymmetrisk snit til lige under knæet. Sørg for at nederdelen ikke skærer din læg på det bredeste sted.  Vælg bukser med flad front, hvor linningen sidder lige under navlen og benet er langt med vidde. Vælg en løstsiddende ”herrebuks” med lige ben, og husk, at højtaljede bukser, der går helt ned til gulvet med stiletter, giver længde. Undgå stretchstoffer, der strammer de forkerte steder.

Valg af kjole:
Vælg kjoler, der sidder til overkroppen, gerne slå-om-kjoler. Underdelen skal falde blødt om hoften og ikke fylde for meget.

Kropsform: Timeglas 

Kendetegn:
Den timeglasformede kropstype er kendetegnet ved skuldre og hofter, der er cirka lige brede, en flot barm og en markeret talje.

Anbefalinger:
Vis de flotte former frem. Fremhæv dem. Spar på pynten - der er jo ingen grund til at fjerne opmærksomheden fra dine former. 

Valg af top:
Vælg tætsiddende toppe. Fremhæv gerne taljen med et bælte. Vælg evt. samme farve fra top til tå for at forlænge og slanke silhuetten. 

Valg af buksner og nederdel:
Vælg nederdele, der stopper lige under knæet. Vælg gerne bukser, der næsten når jorden, når du har stiletter på - det forlænger og slanker silhuetten.

Valg af kjole
Fremhæv dine former og din talje med tætsiddende kjoler. Vælg kjole, der stopper lige under knæet.

Kropsform: Drenget, atletisk

Kendetegn: Slank og relativ ”lige op og ned” uden ret meget barm, talje eller bagdel.

Anbefalinger:
Udnyt din lange slanke silhuet, dine slanke arme og ben, og skab gerne facon ved at markere taljen.

Valg af top:
Vælg gerne løse toppe, samt toppe, bluser og jakker, der går til lige under taljen. Vælg toppe og overdele med V-hals eller empire-skåret. Toppe, der sidder til i taljen, og stopper på hoften, vil også klæde dig. Undgå drengede T-shirts.

Valg af bukser og nederdele:
Vælg bukser med ben, der bliver smallere fra knæet og ned til anklen - det giver kurver til slanke skikkelser. Bukselommer og detaljer bagpå giver lidt ekstra facon. Undgå lige bukseben og stramme bukser og nederdele, og undgå bukser og nederdele, der er skåret på læggen. Nederdele og kjoler bør derimod gå til knæet. Vælg store nederdele med fylde, gerne med flæser bagpå. Nederdele, der stopper over knæet, får dine ben til at syne superlange. 

Valg af kjole: Vælg en kjole med enkle detaljer som dyb udskæring i ryggen eller en flot slids. Vælg gerne kjoler i empire-facon.

Stil & mode
Stil: Lingeri til din figur 

Det super lækre franske lingeri mærke Aubade, der er kendt for en lang tradition for kombination af kreativitet og know-how, giver her deres hjælp til at udvælge de bedste typer lingeri til lige netop din kropsform.

Læs mere
Stil & mode
Et must have for enhver fashionista 

Bismark armbåndet er et smukt og elegant armbånd, der passer til enhver anledning og stil. Selvom armbåndet har en lang historie, holder den stadig den dag i dag, og er velegnet til både hverdag og fest - et must have for enhver fashionista.

Læs mere
Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker 

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Små bryster: Tips til beklædning 

Mange kvindet med en lille barm har overvejet brystforstørrelse, og oftest også forsøgt sig med samtlige trik i bogen for at få en mere fyldig barm. Men der er altså rigtig mange fordele ved at have en lille barm, og bryster behøver absolut ikke være svulmende for at være sexede.

Prøv fx lige at…

Læs mere
Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels 

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd fra Ibu Jewels. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver…

Læs mere
Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning 

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

Læs mere
Stil & mode
Dansk smykkedesign 

Der følger som regel rigtig mange overvejelser med, når man en sjælden gang har mulighed for at købe et ægte smykke. Ægte smykker er kostbare, så investeringen skal gerne være en kilde til fryd og tilfredshed – også langt ud i fremtiden.

Læs mere
Stil & mode
Winter Wonderland 

Findes der outfits, der signalere nordisk vinter som lune trøjer, swetre, huer og behagelige sko og støvler i smukke, elegante lyse nuancer; beige, lys grå og sart pink?

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17 

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en…

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode 

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^