best resume writing services 2014 vacancies best professional resume writing services london ontario reasons should do my homework c string assignment
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategori: Kom i form

Når man begynder løbetræning, så gælder det først og fremmest om ikke at opgive. Husk at bære over med dig selv, når du ikke klarer distancen, og husk at det væsentligste er, at du kommer ud og afsted. Fastlæg din rute, men giv dig selv lov til at gå eller holde masser af pauser undervejs.

Kom nænsomt i gang med løbetræning
Redaktionen

Forestil dig, at du løber en tur gennem skoven, oplever naturen og den friske luft. Forestil dig, hvor fantastisk befriende det er, når din krop, let og ubesværet, bærer dig fremad. Måske tænker du, at det er en oplevelse, forbeholdt de få. Måske tænker du, at du ikke har, hvad der skal til, og at du ikke egner dig til at løbe? Men så skal du vide, at du tager fejl.

Du kan, uanset hvilken form du er i og hvilken alder du har, komme i gang med løbe. Det eneste, det kræver, er din stædighed.

Stædigheden skal hverken bruges til at presse dig selv eller nedgøre dig selv, når du ikke præsterer, men til tålmodigt at opmuntre dig selv og rose dig selv, hver gang du kommer afsted.

Gode råd til dig, der aldrig har løbetrænet

  • Har du besluttet dig for at komme i gang med at løbetræne, så fortjener beslutningen en helhjertet indsats. Et par ordentlige løbesko, kan gøre en verden til forskel. Der findes imidlertid ikke én løbesko, der passer alle. Valget af løbesko er helt individuelt og afhænger blandt andet af underlaget i løbeterrænet, men også din løbestil, vægt og eventuelle problemer med fødder, ryg og knæ. Blandt løbere, trænede som øvede, synes især skoens pasform vigtig. En ordenlig sko kan betyde, at løbeturen føles langt mindre belastende og vil samtidig mindske risikoen for ømme fødder og knæ.
  • Lad være med at sætte faste mål for hvor meget af turen, du skal løbe, og hvor meget af turen, du må gå. Presser du sig selv for hårdt, risikerer du at miste lysten og modet, og husker kun, hvor rædselsfuldt det var, næste gang, du skal afsted.
  • Husk at være overbærende, når du ikke klarer distancen, og husk, at det væsentligste er, at du kommer ud og afsted. Fastlæg din rute, men giv dig selv lov til at gå eller holde masser af pauser undervejs. Lad være med at presse dig selv, men vær tilfreds med den indsats, du har overskud til. Vælger du at gå hele ruten i stedet for at løbe, så kan du i stedet koncentrere dig om din vejrtrækning – og bare nyde omgivelserne.

  • Lad være med at lade dig påvirke af andres gode råd og de ambitioner, de måtte have på dine vegne. Husk at beslutningen om at begynde at løbetræne ikke vedkommer andre end dig selv. At komme i gang med at løbe er din beslutning, og din beslutning alene.

Nej, du er ikke ved at få hjertestop

Er du uvant med at løbe, så vil de første mange løbeture være anledning til voldsom hjertebanken og hiven efter vejret. Når du gisper efter luft, så kan du helt automatisk komme til at hyperventilere, dvs. trække vejret hurtigere og mere overfladisk. Hurtige vejrtrækninger reducerer iltforsyningen til hjernen og kan resultere i, at du føler dig ør i hovedet eller endda lidt svimmel. Tag en pause og sæt dig ned, hvis du er svimmel. Koncentrer dig om at få ro på din vejrtrækning.
Alle disse kropslige fornemmelser er helt almindelige, og blot kroppens reaktion på de uvante bevægelser.

Smerter i ryg og led

Det er en skrøne, at mennesker med ledsmerter, fx som følge af slidgigt, ikke bør løbetræne. Motionsløb et par gange om ugen mindsker, ifølge gigtforeningen, faktisk risikoen for at udvikle artrose (slidgigt) senere i livet. Har man slidgigt, er det vigtigt at gå forsigtigt frem, mærke efter og justerer, hvor ofte man løber og hvor langt man løber.

Find et rart sted at løbe

Hvis du ikke bryder dig om at løbe prustende rundt blandt hundeluftere og andre motionister, så overvej at finde mere afsindiges liggende sted at løbe, eller løb efter mørkets frembrud.

Motiver og beløn dig selv for indsatsen

Har du svært ved at motivere dig selv til at komme ud ad døren, så sørg for at der venter en rar belønning efter turen. Forbered et varmt bad, læg håndklæder frem, bryg en god kop te og und dig selv noget sødt og lækkert.    

 

 

 

Forår
Vi cykler til arbejde 2023: Jernheste med forårsfornemmelser

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Kom i form
Styrk og stram lår- og baldemuskler

Mangler du en træningsøvelse, som effektivt styrker og opstrammer lår og rumpe, så er squats, også kaldet benbøjninger, en fantastisk øvelse til at styrke lår- og baldemuskler, og som samtidig styrker din ryg og mave.

Læs mere
Kom i form
Stram op på et kvarter

Trænger du til at få strammet op? Her får du fem øvelser som effektivt strammer mave, bagdel og ben, og styrker muskulatur og kredsløb.

Læs mere
Sundhed
Lær at løbe på 28 dage

Med en nænsom opstart kan du, i løbet af bare 28 dage, nyde at en løbetur, og tilbagelægge 4 kilometer uden at have brug for pauser.

Læs mere
Kom i form
Farvel til mormorarme og vinkedeller

Styrketræningsøvelser er for alle, også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertesygdom. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par...

Læs mere
Sundhed
Lyst og glæde motiverer os til fysisk aktivitet

Hver dag er vi fysisk aktive på et væld af forskellige måder. Hver femte cykler til og fra job eller uddannelse, hver 10. har fysisk anstrengende arbejde, hver 10. udfører havearbejde flere gange om ugen, og syv ud af ti, deltager mindst fem gange om ugen i forskellige bevægelsesaktiviteter i...

Læs mere
Kom i form
Stræk ud!

Strækøvelser egner sig ikke kun til opvarmning og forebyggelse af motions- og løbeskader. Øvelserne kan ofte også have en lindrende effekt på muskelspændinger, myoser og stress, og øge bevægeligheden i kroppen ved at løsne stive og spændte muskler, som ofte er resultatet af stilsiddende arbejde og...

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver gåturen en effektiv motionsform

Mange har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at gøre gåture til den primære motionsform i hverdagen. Med gåture som træningsform, får man både den fleksibilitet i træningen, som mange har brug for i en fuldbooket hverdag, og samtidig al den dagslys, frisk luft og natur, som er så...

Læs mere
Kom i form
Flere kvinder i idrætten

Det går fremad med medlemstallet i landets idrætsforeninger, og det er særligt kvinderne, der bærer fremgangen. Det fremgår af de seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund, som viser en fremgang på 9.095 unikke medlemmer, hvoraf 7.822 er kvinder. Det betyder, at det samlede medlemstal nu...

Læs mere
Kom i form
Min Gå App: Hjerteforeningen lancerer nemt værktøj til motion

Med ny, gratis app til din smartphone kan du blandet andet følge dine gåture, invitere dine venner til at gå med og dele dine oplevelser med andre. Appen er nem og brugervenlig, og Hjerteforeningen har allerede lagt alle deres Hjertestier og Ladywalk-ruter ind på appen som inspiration til en ture.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tips til træningssko

Tips til træningssko

El-løbehjul vinder stort indpas <BR>hos danske kvinder

El-løbehjul vinder stort indpas
hos danske kvinder

Gå dig slankere

Gå dig slankere

Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du...

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^