Omkring halvdelen af de danske hjem står tomme juleaften. Det ved tyvene godt, og de tager for sig af værdigenstandene, mens vi andre passer juletraditionerne ...
Årets sidste kvartal er det kvartal, hvor der sker flest indbrud. Tyvene har fine arbejdsbetingelser: Det bliver tidligt mørkt, og til jul er mange mennesker væk hjemmefra, måske ovenikøbet flere dage i træk. Forsikringsoplysningen regner med, at der bliver begået ca. fem gange så mange indbrud juleaften i forhold til et normalt døgn.
Juleforberedelser inkl. låsetjek
Boligejerne gør klogt i at udvide de mange traditionelle juleforberedelser med en gennemgang af husets mekaniske sikring, for gode låse er afgørende for, om der sker indbrud eller ej.
"Først og fremmest drejer det sig om at vise indbrudstyven, at ens bolig ikke er nem at komme ind i, og at flugtvejen ud af huset er vanskelig. Den rigtige lås på alle yderdøre kan betyde, at tyven springer huset over," siger marketingchef Tommy Hjulmand fra Ruko.
Glem ikke terrassedøren
I december er terrassedøren ikke den dør, som boligejerne bruger mest - men indbrudstyvene prøver den gerne af. Ofte er terrassedøren nemlig en achilleshæl rent sikringsmæssigt. Indbrud ved underboring, men også andre typer indbrud, kan forhindres med en terrassedørlås, der kan låses fra indvendig side.
Gør noget før jul
Krumtappen i et sikkert hjem er den mekaniske sikring, frem for alt låse på døre og vinduer. Hvis man vil undgå at få julefreden forstyrret af indbrud, er det en god idé at gennemgå huset som om man var en tyv, der vil bryde ind og hurtigt ønsker at finde en flugtvej. Dernæst kan man få styr på, hvad der skal til for at rette op på sikring af huset.
Vil du vide mere om hvordan du som boligejer kan sikre dig mod indbrud, kan du læse mere på