Iværksætter

Iværksætter  

Den væsentligste årsag til at kvinder starter selvstændig virksomhed er, at få mulighed for bedre at kunne kombinere familie og arbejdsliv, viser undersøgelser...

Den væsentligste årsag til at kvinder starter selvstændig virksomhed er at få mulighed for bedre at kunne kombinere familie og arbejdsliv, viser undersøgelser.

På KvindeGuiden modtager vi ofte breve fra kvinder der kæmper med dårlig samvittighed, fordi det kan være så svært at få arbejdsliv og familieliv til at gå op i en højere enhed; Når vi forsøger at leve op til kravene på arbejdet, går det ud over familien derhjemme, og når vi vælger at prioritere vores familie, er der sure miner på arbejdspladsen.

Frustrationer som kickstarter
Mange kvinder kæmper i årevis med at få hverdagen til at hænge sammen, før de når til erkendelsen af at det job de sidder i, ikke kan varetages af en kvinde hvis førsteprioritet er familien.

Men frustrationerne, kan blive kickstarteren til et nyt liv som selvstændig. Et liv hvor man selv er herre over sin tid og har frihed til at planlægge dagen og opgaverne, hvor man kan få lov til at passe sit barn udover ”barnets første sygedag”, hvor man kan indføre pilatestimer om formiddagen - og hvor der er plads til hormoner og følelser.

Mange kvindelige iværksættere oplever ganske vist at de arbejder mere end de gjorde da de var ansat, men arbejdspresset opleves anderledes når man er selvstændig og selv planlægger sin dag.

Drømmer dun om at starte din egen virksomhed, er det en god idé at gennemtænke og overveje grundlaget for virksomheden – og ikke mindst gennemtænke hvordan livet som selvstændig vil påvirke privatlivet, økonomien og hverdagen.

Overvejelser
? Overvej om din ide egner sig til at starte en virksomhed eller om den skal have lov til at udvikle sig på hobbyplan.

? Det er svært at opbygge en rigtig god forretning, hvis dit eneste mål er at blive rig. En ny virksomhed kræver entusiasme, vedholdenhed, udvikling og drive. Dit budskab bliver modtaget bedre, hvis modtageren oplever, at du brænder for sagen – og ikke bare vil have penge i kassen.

? Undersøg om dit produkt eller din ydelse er konkurrencedygtig på markedet. Hvem har egentlig behov for din ydelse? Hvordan får du finansieret din start og virksomhedens første år? Udarbejd en forretningsplan. Brug god tid på at sætte dig ind i dine juridiske forpligtelser.

? De færreste mennesker indeholder alle de elementer, der skal til for at skabe en god, fremadrettet, spændende og rentabel virksomhed. Hvis du erkender og accepterer det, er det lettere at gå ud søge hjælp hos andre.

? Benyt nogle de mange tilbud om rådgivning til iværksættere.

? Lad vær med at bruge hele livet på at forberede og forsikre dig selv om, at du kan. Du vil ikke kunne det hele og ikke vide alt, men hvis du er åben, vil du lære det hen af vejen.

Hver tredje ny iværksætter er kvinde
Iværksætter
Hver tredje ny iværksætter er kvinde 

Kvinderne haler ind på mændene inden for iværksætteri. Hver tredje nystartede virksomhed har nu en kvindelig ejer ...

Læs mere
E-værksætteren
Iværksætter
E-værksætteren 

E-værksætteren er en uundværlig guide til den professionelle netbutik, spækket med gode, brugbare råd fra en forfatter, der selv har fingrene dybt nede i e-handelsmulden.

Læs mere
Pigen, som ville leve af cupcakes
Iværksætter
Pigen, som ville leve af cupcakes 

I et lille, smukt konditori i Grønnegade bager 28-årige Mariam uimodståelige cupcakes ...

Læs mere
Vi skal være bedre til at netværke
Iværksætter
Vi skal være bedre til at netværke 

Vi taler meget om at netværke og vigtigheden af det. Alligevel mener hver 2. adspurgte, at de kan blive meget bedre til det og hver 4. mener ikke, at de er ret gode til at netværke...

Læs mere
Nyhed til iværksættere
Iværksætter
Nyhed til iværksættere 

Nu er erhvervsportalen Virk.dk udvidet med et tema omkring firmastart.....

Læs mere
Rigdom gør dig IKKE lykkeligere
Iværksætter
Rigdom gør dig IKKE lykkeligere 

Vi måler vores lykke i forhold til andres lykke. Det hævder den ansete britiske økonom og forklarer, at vores vurdering af hvor lykkelige vi er, i høj grad påvirkes af, hvad vi som enkeltpersoner har i forhold til andre...

Læs mere
Sig det med slogans
Iværksætter
Sig det med slogans 

Da vi var børn, stiftede vi bekendtskab med tidens slogans i biografrummets mørke: ”Iiiihhh de er så flinke hos Fona”, ”Kom en tiger i tanken - tank Esso”, ”Der er altid plads til en til, som bruger Rexona” o.s.v.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^