Hver tredje ny iværksætter er kvinde

Hver tredje ny iværksætter er kvinde 

Kvinderne haler ind på mændene inden for iværksætteri. Hver tredje nystartede virksomhed har nu en kvindelig ejer ...

Der er fortsat langt til ligestilling inden for iværksætteri, men tendensen er tydelig: Hvor iværksætteri tidligere var stærkt mandsdomineret, er andelen af kvinder, der ønsker at skifte lønmodtagertilværelsen ud med et liv som selvstændig, stigende. Det viser helt nye tal fra det årlige iværksætterindeks. Ikke alene er antallet af kvinder, der ønsker at være herre i ejet hus steget med 18 pct. på 10 år. Nu er også hver tredje iværksætter, der får et cvr-nummer, kvinde.
"Vores hidtidige opfattelse af, at kvinder i forbindelse med lavkonjunktur er mere tilbageholdende med at starte virksomhed end mænd, skal op til revision. I hvert fald kan vi se, at andelen af kvindelige iværksættere de seneste år er stigende", siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Anders Hoffmann.

Kigger man på næste generation af iværksættere, bekræftes den positive udvikling. På de lange videregående uddannelser udgør kvinder i dag over 40 procent af deltagerne på kurser, der handler om at starte egen virksomhed.

RUC udmærker sig som det sted, hvor der er flest kvindelige deltagere på kurser for iværksættere. Cirka 55 pct. af de studerende er kvinder på disse kurser. På IT-Universitetet, der kun har 30 pct. kvindelige studerende, er det bemærkelsesværdigt, at over 40 pct. af deltagerne på iværksætterkurserne er kvinder.

Danmark har brug for endnu flere dygtige iværksættere og vækstvirksomheder, derfor har Erhvervs- og Vækstministeriet her i uge 46 samlet alle relevante parter til en fælles indsats for iværksættere og virksomheder i vækst. Ugen byder blandt andet på omkring 200 forskellige events til iværksættere og virksomheder i vækst.

Læs mere på

E-værksætteren
Iværksætter
E-værksætteren 

E-værksætteren er en uundværlig guide til den professionelle netbutik, spækket med gode, brugbare råd fra en forfatter, der selv har fingrene dybt nede i e-handelsmulden.

Læs mere
Pigen, som ville leve af cupcakes
Iværksætter
Pigen, som ville leve af cupcakes 

I et lille, smukt konditori i Grønnegade bager 28-årige Mariam uimodståelige cupcakes ...

Læs mere
Nyhed til iværksættere
Iværksætter
Nyhed til iværksættere 

Nu er erhvervsportalen Virk.dk udvidet med et tema omkring firmastart.....

Læs mere
Vi skal være bedre til at netværke
Iværksætter
Vi skal være bedre til at netværke 

Vi taler meget om at netværke og vigtigheden af det. Alligevel mener hver 2. adspurgte, at de kan blive meget bedre til det og hver 4. mener ikke, at de er ret gode til at netværke...

Læs mere
Rigdom gør dig IKKE lykkeligere
Iværksætter
Rigdom gør dig IKKE lykkeligere 

Vi måler vores lykke i forhold til andres lykke. Det hævder den ansete britiske økonom og forklarer, at vores vurdering af hvor lykkelige vi er, i høj grad påvirkes af, hvad vi som enkeltpersoner har i forhold til andre...

Læs mere
Sig det med slogans
Iværksætter
Sig det med slogans 

Da vi var børn, stiftede vi bekendtskab med tidens slogans i biografrummets mørke: ”Iiiihhh de er så flinke hos Fona”, ”Kom en tiger i tanken - tank Esso”, ”Der er altid plads til en til, som bruger Rexona” o.s.v.

Læs mere
Iværksætter
Iværksætter
Iværksætter  

Den væsentligste årsag til at kvinder starter selvstændig virksomhed er, at få mulighed for bedre at kunne kombinere familie og arbejdsliv, viser undersøgelser...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^