Kategori: Rent hjem
Vask dit nye tøj 

Farvestoffer, formaldehyd og optisk hvidt er ofte skjulte kemiske gevinster, når nyt tøj ryger ned fra butikkernes hylder og hjem i tøjskabet. Selvom stofferne ikke er ulovlige, kan den samlede udsættelse for kemikalierne være problematisk. Stofferne kan også i nogle tilfælde give allergiske reaktioner, udslæt og irriteret hud. Derfor lyder opfordringen i kampagnen, at man skal vaske nyt tøj, inden man tager det i brug.

Knap otte ud af ti er godt klar over, at der kan være kemikalierester i deres nye tøj. Alligevel er det kun knap fire ud af ti, der altid vasker deres nye tøj, inden de tager det på. Det viser en ny undersøgelse, som Miljøstyrelsen har fået lavet.
"Vi er omgivet af kemikalier i vores hverdag. De er i vores tøj, i kosmetik og plejeprodukter og i en række andre produkter, som vi dagligt er i kontakt med. Samlet set kan de udgøre en risiko for vores sundhed. Derfor er det vigtigt, vi selv gør noget, der hvor vi kan. Og heldigvis kan vi vaske en stor del af restkemikalierne ud af vores nye tøj og på den måde nedsætte udsættelsen for unødig kemi", siger Louise Fredsbo Karlsson fra Miljøstyrelsen.

De mest skadelige kemikalier er forbudt i tøj på det europæiske marked. Kemikalieinspektionen under Miljøstyrelsen fører kontrol med, om der er ulovlige kemiske stoffer i tøj på det danske marked. Der er også et internationalt varslingssystem i EU, der gør øvrige medlemslande opmærksomme på, hvis der bliver fundet for eksempel kræftfremkaldende stoffer i tøj på det europæiske marked.

Forår
Lad praktiske gøremål øge forbrændingen - Se hvor meget du forbrænder  

Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.

Læs mere
Rent hjem
Sådan får du flotte rene gulve 

Grå skjolder på lud- eller oliebehandlede gulve, matte lakerede gulve, hvide kalkplamager på terrazzogulvet? Her får du de bedste tips til, hvordan du får dit gulv smukt og skinnende rent.

Læs mere
Rent hjem
Lav selv betræk til strygebræt 

Det er super nemt at få opfrisket strygebrættet med et nyt betræk.

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du et sundere indeklima 

Et nyt forskningsprojekt fra 'Center for Indeklima og Sundhed i Boliger' viser, at de fleste kilder til forurening af indeklimaet er indendørs – og de fleste står vi selv for. Hverdagsaktiviteter som madlavning, tøjvask og hygge med stearinlys er nogle af de væsentligste kilder til…

Læs mere
Rent hjem
Shine up! 

Mangler du udstyr til rengøringsopgaven, så kig med her hvor vi bringer klude, spande, baljer, børster, stativer og andet godt grej til opgaven ...

Læs mere
Rent hjem
Stylistens fem råd til pleje af dit designertøj 

Kender du nedturen, når din yndlingskjole eller ”jeg redder din dag” cardigan krymper, fnuldrer, bliver ødelagt i vask? Stylist Karina Wærum Dar giver dig her et par gode tips til kærlig behandling af dine ”must have styles”...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^