Kategori: Rent hjem
Sådan får du flotte rene gulve 

Grå skjolder på lud- eller oliebehandlede gulve, matte lakerede gulve, hvide kalkplamager på terrazzogulvet? Her får du de bedste tips til, hvordan du får dit gulv smukt og skinnende rent.

Rengøring af ludbehandlede gulve

Det ludbehandlede gulv fejes eller støvsuges, hvorefter gulvet vaskes med moppe med samme type sæbe som gulvet oprindeligt er behandlet med. Gulvet kan også vaske med sæbespåner, hvilket både renser gulvet og giver det en smudsafvisende overflade. Hvis det ludbehandlede gulv har fået skjolder, er blevet gråt og kedeligt at se på, så kan det være en god ide helt at rense gulvet for lud. Brug træ-rens og skur gulvet i årenes retning med en grov skurebørste. Når gulvet er rent og tørt skal det ludbehandles på ny.

Rengøring af oliebehandlede gulve

Det oliebehandlede gulv rengøres ved at feje eller støvsuge gulvet. Herefter vaskes gulvet med vand tilsat oliesæbe eller en anden egnet plejesæbe efter olieleverandørens anvisninger. Brug en gulvmoppe og anvend så lidt vand som muligt. Har gulvet fået en ridse, kan du lægge en våd klud over ridsen, hvorved træet rejser sig. Har gulvet fået skjolder og pletter, kan olien renses af med træ-rens, hvorefter det oliebehandles på ny.

Rengøring af malede eller lakerede gulve

Lakerede eller malede trægulve holdes bedst rene ved at støvsuge dem. Gulvene kan tørres af med en hårdt opvredet klud. På den måde undgår man at der trænger vand ned gennem ridser og ødelægger lakken. Er der behov for grundigere rengøring af det lakerede eller malede gulv, så er en såkaldt laksæbe at anbefale. Anvend hverken sulfo- eller ammoniakbaserede rengøringsmidler, da de ødelægger lakkens glans og overflade. Brun sæbe og sæbespåner er heller ikke at anbefale, da sæben lægger sig, som en fedtet hinde over lakken.

Terrazzo gulve

Terazzo gulve kan rengøres med stenrens, som fjerner film fra plejemidler, olie og fedt. Afrensning af kalkbelægninger og rust på terazzogulve kan fjernes med en skuresvamp eller vandslibepapir. Efter afslibning skal gulvet forsegles med en overfladebehandling f.eks. Hvid Vaselinolie. Anvend aldrig eddike og rengøringsmidler med kalkfjerner eller syre på terrazzogulve, da det opløser cementen i terazzoen.

Klinke- og flisebelagte gulve

Glaserede flise- og klinkegulve er nemme at rengøre og vedligeholde. Gulvene kan rengøres med universalmidler og eventelle kalkbelægninger fjernes med kalkfjerner. Grundrens kan fjerne fedt og sæberester.


Forår
Lad praktiske gøremål øge forbrændingen - Se hvor meget du forbrænder  

Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.

Læs mere
Rent hjem
Lav selv betræk til strygebræt 

Det er super nemt at få opfrisket strygebrættet med et nyt betræk.

Læs mere
Rent hjem
Vask dit nye tøj 

Farvestoffer, formaldehyd og optisk hvidt er ofte skjulte kemiske gevinster, når nyt tøj ryger ned fra butikkernes hylder og hjem i tøjskabet. Selvom stofferne ikke er ulovlige, kan den samlede udsættelse for kemikalierne være problematisk. Stofferne kan også i nogle tilfælde give allergiske…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du et sundere indeklima 

Et nyt forskningsprojekt fra 'Center for Indeklima og Sundhed i Boliger' viser, at de fleste kilder til forurening af indeklimaet er indendørs – og de fleste står vi selv for. Hverdagsaktiviteter som madlavning, tøjvask og hygge med stearinlys er nogle af de væsentligste kilder til…

Læs mere
Rent hjem
Shine up! 

Mangler du udstyr til rengøringsopgaven, så kig med her hvor vi bringer klude, spande, baljer, børster, stativer og andet godt grej til opgaven ...

Læs mere
Rent hjem
Stylistens fem råd til pleje af dit designertøj 

Kender du nedturen, når din yndlingskjole eller ”jeg redder din dag” cardigan krymper, fnuldrer, bliver ødelagt i vask? Stylist Karina Wærum Dar giver dig her et par gode tips til kærlig behandling af dine ”must have styles”...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^