Mange over 60 dumper i viden om rettigheder ved netkøb 

Det er en skrøne, at nethandel kun er for unge. En rundspørge blandt ældre, der handler på nettet, viser, at seks ud af ti over 60 år siger, at de bruger flere eller væsentligt flere penge på blandt andet at købe rejser, computere og kulturoplevelser på nettet end for fem år siden. Men knap halvdelen ved eksempelvis ikke, at de har 14 dages fortrydelsesret på mange af de produkter, de køber på nettet. Det viser rundspørgen, der er foretaget af Wilke for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen blandt 1084 forbrugere over 60 år.

”Det er rigtig positivt, at mange over 60 år i stigende grad griber mulighederne for at handle på nettet. Men du risikerer at snyde dig selv, hvis du ikke kender dine rettigheder,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Niels C. Beier.

Generelt har folk over 60 år et bedre kendskab til deres forbrugerettigheder end de 15-19-årige, når det kommer til den to-årige reklamationsret, og det forhold, at der ikke automatisk er returret i fysiske butikker. Men ved køb på nettet er den ældre del af befolkningen lige så udfordret, som teenagerne er. Eksempelvis ved knap 70 procent af de over 60-årige ikke, hvad de har ret til, hvis de køber en brugt vare på nettet, der ikke lever op til deres forventninger.

”Tallene indikerer, at en stor del af de ældre kan gøre sig selv en tjeneste ved at sætte sig ind i deres forbrugerrettigheder. Det kan de eksempelvis gøre på forbrug.dk, hvor der er gode råd at hente,” siger Niels C. Beier.

Selvom der er huller i de ældres kendskab til deres rettigheder på nettet, er de fleste trygge ved at handle dér. Næsten otte ud af ti er lige så trygge eller mere trygge ved at handle på nettet i forhold til at handle i en fysisk butik.

Fra i dag kan forbrugerne blive klogere på deres rettigheder, når den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, lancerer et tema rettet mod forbrugere over 60.

Forbrugernyt
Hver 10. dansker har fået stjålet cyklen: Sådan gør du livet surt for cykeltyven 

Forårets lyse dage og lune temperaturer betyder, at cyklen igen bliver fundet frem og bliver det foretrukne transportmiddel for mange danskere. Desværre betyder det også øget aktivitet hos cykeltyvene.

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Når naboens byggeri bliver til et mareridt 

Støj og byggerod kan hurtigt blive en belastning, når naboen i gang med en større ombygning. Og i sådanne tilfælde kan man tilmed være bekymret for, om ombygningen vil tage lys og udsigt fra ens egen bolig - eller at naboen måske endda får et nyt stort vinduesparti, så de har direkte udsigt ind i…

Læs mere
Forbrugernyt
125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år 

125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år i Danmark. Hvor de bliver af, er et mysterium, som først nu, efter 10 års efterforskningsarbejde, endelig er løst, skriver Dansk Retursystem.

Læs mere
Forbrugernyt
Svindlerne har ældre kvinder i sigtekornet - igen 

Telefonen ringer, og personen i den anden ende giver sig ud for at være fx medarbejder hos Nets' sikkerhedsafdeling, dit pengeinstitut, politiet eller noget helt fjerde. Medarbejderen siger, at vedkommende blot vil gøre dig opmærksom på, at der i øjeblikket er svindlere, som forsøger at hæve penge…

Læs mere
Forbrugernyt
Forsikringsselskabet: Sådan dækker rejseforsikringen hvis corona-restriktioner forhindrer rejse 

Foråret og de lysere tider har vækket danskernes ferie- og rejselyst, men mange er i tvivl om, hvordan de er dækket, hvis de bestiller sommerens rejse sydpå nu, hvor rejsevejledningen har farvet landene røde.

Læs mere
Forbrugernyt
COVID-19: Mindsk smitterisikoen på indkøbsturen 

Hvad skal man huske, når man skal en tur i supermarkedet? Skal man spritte fødevareemballagen af? Hvordan holder man god hygiejne i køkkenet? Og hvordan opbevarer man maden korrekt?

Vil du vide, hvad du kan gøre for at mindske smitterisikoen på indkøbsturen, så har Michael René, lektor i…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Regler for udlejning af bolig til egne børn og familie 

Hos Danske BOLIGadvokater kommer der ofte spørgsmål vedrørende udlejning til egne børn, nærtstående familie og slægtninge. For hvordan er det nu lige med reglerne for det? Hvordan beskattes den indtægt, man opnår? Og hvordan er reglerne, hvis man som forælder køber en lejlighed og lader sit barn bo…

Læs mere
Forbrugernyt
Genbrugstrend: Mange handler genbrugstøj på nettet 

Mens landets genbrugsbutikker holder lukket, er flere begyndt at købe brugt tøj online. Det mærker man hos den sociale hjælpeorganisation, Blå Kors, som udover en lang række fysiske genbrugsbutikker, også driver webshoppen lidtsmartere.dk. De seneste to måneder har man modtaget over dobbelt så mange…

Læs mere
Vinter
Brød til vandfuglene kan sprede fugleinfluenza 

Vinterfodring af vandfugle er kutyme på denne tid af året, men de store fugleflokke kan bidrage til spredning af fugleinfluenza, som der netop er konstateret tilfælde af på Sjælland. Ifølge Dyrenes Beskyttelse så foregår fodring af vandfugle ofte fra de samme steder langs bredden, og det øger…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Husejers forpligtelser 

I en tid, der byder på sne og frostgrader, er fortorvene spejlglatte med øget risiko for at der sker faldulykker. Er man husejer, er man forpligtet til at følge med i vejrudsigten, når der er udsigt til sne. Fortovet skal være ryddet for sne inden man tager afsted på arbejde om morgenen, hvis det…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^