Kategorier: Forbrugernyt  -  Miljø

Earth Hour er en international begivenhed, der skal øge opmærksomheden omkring verdens klimaforandringer.

Deltag sammen med millioner af mennesker verden over i den symbolske begivenhed, Earth Hour, hvor enkeltpersoner, lokalsamfund og virksomheder slukker for al kunstig lys i en time for at øge opmærksomheden omkring klimaforandringer og fremme bæredygtige handlinger.

Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time 

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter på lørdag den 26. marts fra kl. 20.30 til 21.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen og miljøet. Ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time uden kunstig belysning, men en bevægelse for vores fremtid.

Hvorfor slukker vi lyset?

Verdens biodiversitet er truet, hver fjerde dyre- og planteart er i fare for udryddelse, og naturen er ude af balance. Vi mister på verdensplan vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før, og der er brug for større handling for at beskytte mennesker og natur. WWF’s Living Planet Report viser blandt andet, at vi på mindre end 50 år har set en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent.

”Vi slukker lyset for at sætte fokus på, at vi mister vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før. Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og giver vores klode en stemme. Naturen er i krise, men den er også nøglen til at løse nogle af vor tids største globale udfordringer. Skovene opsuger for eksempel drivhusgasser fra luften og holder på regnen, så mennesket kan få drikkevand. Derfor opfordrer vi danskerne til sammen med virksomhederne og kommunerne at deltage i årets Earth Hour. Når kloden går i sort, viser vi, at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.


Vær med den 26. marts 2024. Sluk for lyset – tænd håbet!

Når kloden går i sort, er det for at vise, at vi alle har en stemme, og at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler. Derfor opfordres alle; privatpersoner såvel som virksomheder og til at deltage i årets Earth Hour, for samtalen om klodens fremtid skal ikke foregå uden dig. Sammen kan vi gøre en forskel.

Traditionen tro vil en række verdenskendte vartegn være med til at sprede budskabet. Tidligere år har lyset været slukket på blandt andet Storebæltsbroen, Øresundsbroen,  Københavns Rådhus og Randers Regnskov for blot at nævne nogle få. I udlandet har Operahuset i Sidney, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Rom, Markuspladsen i Venedig, Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi og Akropolis i Athen tidligere bakket op om begivenheden. Og sidste år nåede Earth Hour ud til rekordmange – 192 lande og territorier.

Forbrugernyt
Advokaten: Når naboens byggeri bliver til et mareridt 

Støj og byggerod kan hurtigt blive en belastning, når naboen i gang med en større ombygning. Og i sådanne tilfælde kan man tilmed være bekymret for, om ombygningen vil tage lys og udsigt fra ens egen bolig - eller at naboen måske endda får et nyt stort vinduesparti, så de har direkte udsigt ind i…

Læs mere
Forbrugernyt
125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år 

125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år i Danmark. Hvor de bliver af, er et mysterium, som først nu, efter 10 års efterforskningsarbejde, endelig er løst, skriver Dansk Retursystem.

Læs mere
Forbrugernyt
Svindlerne har ældre kvinder i sigtekornet - igen 

Telefonen ringer, og personen i den anden ende giver sig ud for at være fx medarbejder hos Nets' sikkerhedsafdeling, dit pengeinstitut, politiet eller noget helt fjerde. Medarbejderen siger, at vedkommende blot vil gøre dig opmærksom på, at der i øjeblikket er svindlere, som forsøger at hæve penge…

Læs mere
Forbrugernyt
Forsikringsselskabet: Sådan dækker rejseforsikringen hvis corona-restriktioner forhindrer rejse 

Foråret og de lysere tider har vækket danskernes ferie- og rejselyst, men mange er i tvivl om, hvordan de er dækket, hvis de bestiller sommerens rejse sydpå nu, hvor rejsevejledningen har farvet landene røde.

Læs mere
Forbrugernyt
COVID-19: Mindsk smitterisikoen på indkøbsturen 

Hvad skal man huske, når man skal en tur i supermarkedet? Skal man spritte fødevareemballagen af? Hvordan holder man god hygiejne i køkkenet? Og hvordan opbevarer man maden korrekt?

Vil du vide, hvad du kan gøre for at mindske smitterisikoen på indkøbsturen, så har Michael René, lektor i…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Regler for udlejning af bolig til egne børn og familie 

Hos Danske BOLIGadvokater kommer der ofte spørgsmål vedrørende udlejning til egne børn, nærtstående familie og slægtninge. For hvordan er det nu lige med reglerne for det? Hvordan beskattes den indtægt, man opnår? Og hvordan er reglerne, hvis man som forælder køber en lejlighed og lader sit barn bo…

Læs mere
Forbrugernyt
Genbrugstrend: Mange handler genbrugstøj på nettet 

Mens landets genbrugsbutikker holder lukket, er flere begyndt at købe brugt tøj online. Det mærker man hos den sociale hjælpeorganisation, Blå Kors, som udover en lang række fysiske genbrugsbutikker, også driver webshoppen lidtsmartere.dk. De seneste to måneder har man modtaget over dobbelt så mange…

Læs mere
Vinter
Brød til vandfuglene kan sprede fugleinfluenza 

Vinterfodring af vandfugle er kutyme på denne tid af året, men de store fugleflokke kan bidrage til spredning af fugleinfluenza, som der netop er konstateret tilfælde af på Sjælland. Ifølge Dyrenes Beskyttelse så foregår fodring af vandfugle ofte fra de samme steder langs bredden, og det øger…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Husejers forpligtelser 

I en tid, der byder på sne og frostgrader, er fortorvene spejlglatte med øget risiko for at der sker faldulykker. Er man husejer, er man forpligtet til at følge med i vejrudsigten, når der er udsigt til sne. Fortovet skal være ryddet for sne inden man tager afsted på arbejde om morgenen, hvis det…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Beskyt din arv - Fire råd til at minimere boafgiften 

Boafgiften er en kilde til frustration hos både arveladere og pårørende som gerne vil sikre, at arven lander det rigtige sted. En hjælpende hånd fra advokaten hjælper med at minimere boafgiften uden dårlig samvittighed.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^