Derfor præsenteres ikke-godkendte coronaprodukter først i søgemaskinerne 

Hvordan kan det være det ofte er ikke-godkendte produkter, der ligger først i søgeresultatet, når man i øjeblikket søger på produkter, der forebygger COVID-19? Det har Jeppe Vestergaard, ejer af webshoppen livetsomsenior.dk, sat sig for at undersøge.

Ifølge ham kan topplaceringen af ikke-godkendte produkter skyldes, at Sikkerhedsstyrelsen linker til de webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter.

”Og dét er et problem” siger Jeppe Vestergaard. "Når en søgemaskine som Google registrerer et link fra én side til en anden side, så behandler Google det automatisk som en anbefaling af den side, der linkes fra. Det betyder at den side, der linkes til, vil komme til at ligge højere i en søgning på Google. Og da det samtidig er sådan, at de fleste forbrugere kun ser på de allerførste resultater i en søgning, vil det være de ikke-godkendte produkter, de først præsenteres for”.

Linkpraksis bliver vildledning i stedet for vejledning

Derfor mener Jeppe Vestergaard, at Sikkerhedsstyrelsens praksis med at linke til webbutikker, der sælger ikke-godkendte produkter er uhensigtsmæssig og uheldig.

”Jeg blev noget overrasket. Mange finder mulige steder at købe værnemidler ved at søge på Google, og i Googles øjne tæller henvisningerne som en anbefaling fremfor den advarsel forbrugerne i virkeligheden burde have, når det kommer til ikke-godkendte produkter,” siger Jeppe Vestergaard.

Sikkerhedsstyrelsen forklarer, at deres links til hjemmesider med ikke-godkendte produkter er nødvendig, for at vise forbrugeren, hvor forbrugeren finder de produkter, de ikke bør købe. Men Sikkerhedsstyrelsen tager ikke højde for, at de med deres links automatisk anbefaler Google at placere ikke-godkendte produkter og webbutikker, der er blevet påbudt at stoppe salget og markedsføringen af produktet, bedre i søgeresultatet.

Burde Sikkerhedsstyrelsen ikke fremhæve de godkendte produkter?

Hvis Sikkerhedsstyrelsen har til hensigt at hjælpe forbrugeren med fx at finde godkendte værneprodukter, ville det så ikke være mere oplagt at give forbrugerne en liste over de virksomheder, der lever op til lovens sikkerhedskrav ved at forhandle godkendte produkter?

”De overvejelser har Sikkerhedsstyrelsen ikke haft da jeg kontakter deres presseafdeling” siger Jeppe Vestergaard. ”Men man kan håbe, at Sikkerhedsstyrelsen når til erkendelsen af, at det vil være en langt større hjælp for forbrugeren at blive mødt med godkendte produkter, når de søger på Google, fremfor at blive præsenteret for webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter og produkter som Sikkerhedsstyrelsen har påbudt at stoppe salget og markedsføringen af".

Forbrugernyt
Omstridte markedsføringsmetoder af nye tobaks- og nikotinprodukter 

Tobaks- og nikotinproduktet, IQOS, er, ifølge Kræftens Bekæmpelse, et relativt nyt produkt på det danske marked. Til forskel fra cigaretter, hvor man inhalerer brændt tobak, så opvarmes tobakken i et håndholdt ICOS elapparat, inden den nikotinholdige røg indhaleres. Produktet er også kendt som…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan skal tobaksvarer gøres mindre attraktive for unge 

Kan en kedelig, mere neutral farve på tobakprodukters emballage betyde, at børn og unge vil holde sig fra tobakken?

Det mener eksperter på baggrund af erfaringer fra andre lande, og derfor er det nu en del af regeringens særlige indsats, der skal nedbringe børn og unges forbrug af tobaks- og…

Læs mere
Forbrugernyt
Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet 

Verden er langsomt ved at åbne op efter snart halvandet år med lukkede grænser, ind- og udrejseforbud, og rigtig mange danskere planlægger at skulle på sommerferie i udlandet i år.

Men måske er det ikke kun passet, der er blevet lidt støvet. For mens de fleste er opmærksomme på, at man skal…

Læs mere
Forbrugernyt
Tøjvask: Vasker du stadig tøj på 40 eller 60 grader? 

Gennem de seneste 10 år har du sikkert hørt budskabet igen og igen; "Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker." Men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet og spare penge, så skrues der stadig op for højt op for temperaturen. Det viser…

Læs mere
Forbrugernyt
En god bog er populær adspredelse under Covid-19-krisen 

2020 var et usædvanligt stærkt læseår, skriver forskere ved Københavns Universitet, der står bag forskningsprojektet 'Lockdown Reading'. Deres undersøgelse af danskernes læsevaner under coronakrisen viser, at vi har læst væsentligt mere, end vi plejer. Også blandt dem, der ikke har haft mere tid for…

Læs mere
Forbrugernyt
Indeholder garnet til dit strikkeprojekt farlige kemikalier? 

Flere og flere danskere har fået gang i strikkepindene, og der er med garanti produceret masser af hjemmestrikkede sokker og trøjer under corona-krisen. Miljøstyrelsen har derfor undersøgt, om strikkegarn er belastet med kemikalier i samme grad, som færdige tekstiler kan være, og om garnet…

Læs mere
Forbrugernyt
Færre cykeluheld med cykler uden stang 

Cirka hver 5. mandlige cyklist over 65 år kører på en cykel uden en stang, og det burde flere seniorer gøre, da det kan betyde færre cykeluheld, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Læs mere
Forbrugernyt
Boligadvokaten: Undgå at mægleren tager kontrollen over dine penge 

Vi skal undgå, at mægleren tager kontrollen over boligkøberens penge. Sådan lyder advarslen fra Danske BOLIGadvokater, som ser, at nogle af ejendomsmæglerne udnytter, at boligkøberne tror, at købsaftalen er en standard, og derfor overser, når der ”fifles” med indholdet.

Læs mere
Forbrugernyt
Sundhed.dk: Coronapas er klar 

I dag begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas, der dokumenterer enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb. Sundhed.dk forventer, at der, den kommende tid, vil…

Læs mere
Forbrugernyt
Hver 10. dansker har fået stjålet cyklen: Sådan gør du livet surt for cykeltyven 

Forårets lyse dage og lune temperaturer betyder, at cyklen igen bliver fundet frem og bliver det foretrukne transportmiddel for mange danskere. Desværre betyder det også øget aktivitet hos cykeltyvene.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^